D dråber til børn

Alle anmeldelser er baseret på vores egne tests og skrevet fra hjertet. Ingen betalte anmeldelser, men siden finansieres gennem links i artiklen. Vi sætter derfor stor pris på, når du handler gennem vores links og dermed støtter vores arbejde

D-dråber er dråber med D-vitamin, som anbefales af Sundhedsstyrelsen til børn fra de er to uger og til de fylder fire år. D-vitamin har en stor indvirkning på barnets udvikling, da D-vitamin er meget vigtig for knogleudvikling og for udviklingen af de blivende tænder.

Dråberne kan gives med ske eller med en spray. Jeg er personlig kæmpe fan af d-dråber på spray. Det er så nemt og hurtigt at give til både baby og større børn.

Vi har testet forskellige d-dråber og du kan herunder læse om de bedste d-dråber på spray og med alm. pipette.

Mange børn får ondt i maven af den kokosolie, D-vitaminen ofte er opløst i. Men der findes alternativer.

Vi har derfor valgt at dele testen op i

  • D-dråber lavet med olivenolie eller solsikkeolie
  • D-dråber lavet med kokosolie

Læs om de bedste d-dråber her.

Top 3 – bedste d-dråber til børn

bedste d-dråber spray

1.
Nordisk Family
Bedst i test

bedste d-dråber baby

2.
Bidro
Bedst til prisen

Bedste d-dråber til børn

3.
Lactocare Baby
Bedst til maven

bedste d-dråber til børn

D-dråber UDEN KOKOSOLIE

bedste d-dråber spray

Bedst i test

Nordisk Family

de bedste d-dråber på spray

Vi er kæmpe fan af d-dråber på spray. Jeg synes altid det har været lidt svært at give min børn d-dråber – især når de når 1 års alderen og sagtens kan sige fra. Men en spray oplever jeg, at de faktisk synes, er lidt sjovt – og så går det tilmed lynhurtigt.

Bare et enkelt spray direkte i dit barns mund, får det præcis den mængde D-vitamin, der er anbefalet.

Et andet stort plus ved d-dråberne på spray fra Nordisk Family er at dråberne er opløst i olivenolie og derfor er bedre i de små maver. Mine børn har altid fået mavekneb af d-dråber opløst i kokosolie, men vi oplever ingen gener med denne spray.

Og helt genial kan du tilmed få d-dråberne leveret på abonnement, så er du fri for at huske på at købe dem.

Én flaske indeholder tre måneders dagligt forbrug til ét barn. Det svarer til ca. 89 kr pr. måned.

Rabatkode til Nordisk Family:

Få 10 % i rabat på dit køb hos Nordisk Family, når du bruger nedenstånde link:

En varm anbefaling herfra.

bedste d-dråber baby

Bedst til prisen

Bidro Baby Vitamin D3

Bedste budgetvalg – de billigste d-dråber til børn

Bidro d-dråberne er klart testens bedste budgetvalg. D-vitaminen er opløst i solsikkeolie, der sikre god optagelse i kroppen. D-dråberne kan gives til barnet med enten pipetten eller på en ske. Barnet skal kun have 1 dråbe dagligt.

Med kun 1 dråbe dagligt, rækker en flaske til 3/4 år, hvilket svarer til KUN ca. 8 kr om måneden.

Et enkelt, billigt og virkelig godt produkt uden kokosolie.

Bedste d-dråber til børn

Bedst til maven

Lactocare baby

Super gode d-dråber med mælkesyrebakterier

D-dråberne fra Lactocare er nogle af de mest populære på markedet. Det forstår jeg godt. Det er klart de dråber jeg ville vælge, hvis det ikke skal være på spray. I Lactocare baby er der udover d-dråber også mælkesyrebakterier, som hjælper til at afbalancere den lille mave.

D-dråberne er her opløst i solsikkeolie, som også er mild for maven og sammen med mælkesyrebakterierne, får du et rigtig godt produkt til dit barn.

En flaske rækker til ca. 30 dage, så en månedspris på ca. 100 kr.

Kan bestemt anbefales.

bedste d-dråber baby

GODT BUDGETVALG

Apovit d-dråber med mælkesyrebakterier

D-dråber med mælkesyrebakterier

Apovit d-dråber med mælkesyrebakterier er klart bedste produkt til prisen.

D-vitaminen er opløst i majsolie og dråberne er tilsat 1 mia. mælkesyrebakterier (både Bifido og Lactobacillus), som hjælper til at give god balance i de små maver.

Et rigtig fint produkt til prisen.

D-dråber lavet med kokosolie

bedste d-dråber

 Bedst i test med kokosolie og bedst til prisen

Nordic Health

Jeg er som skrevet kæmpe fan af d-dråber på spray. Denne spray med D-vitamin til børn er lige så smart som den fra Nordisk Family.

Den store forskel er at i denne spray er d-vitaminen opløst i kokosolie i stedet for olivenolie. Kokosolie er det mest normale at opløse d-vitaminen i, men den er også ofte synderen til mavekneb hos de små.

Det er langt fra alle, der oplever mavekneb. I kan kun prøve jer frem.

Et stort plus ved denne spray er at den er tilsat lidt jordbæraroma og derfor smager skønt for de små.

Der er til 100 dage i en flaske, så ca. 40 kr om måneden.

Bestemt et super fint produkt.

GRATIS FRAGT
NordicHealth DLux Infant, 15ml.
Pris 115 kr.
TILBUD
Spar 12
NordicHealth Dlux Infant D-vitaminspray - 15 ml
Pris 117 kr.
d-dråber til børn

Bedste budgetvalg

Multi Tabs d-dråber

D-dråberne fra Multi-tabs er et super prisvenligt valg, hvis dit barn kan tåle kokosolie/palmeolie. D-vitaminen er nemlig i dette produkt opløst i palmeolie. Der er intet forkert i at vælge et produkt med palmeolie eller kokosolie, det er blot forskelligt fra barn til barn, hvad de små maver kan tåle.

En flaske rækker næsten til 1 måned, så ca. 30 kr pr. måned.

Prøv dig frem eller tag et valg om at gå med d-dråber lavet på olivenolie eller solsikkeolie i stedet. Dem kan du læse om længere oppe.

d-dråber til børn

D-dråber med mælksyrebakterier

Semper d-dråber

D-dråberne fra Semper er lavet med mælkesyrebakterier som bidrager til en naturlig balance i tarmsystemet. Dråberne er både lavet med solsikkeolie og palmekerneolie. Mange oplever ikke mavekneb ved brug af dette produktet, men taget prisen i betragtning, vil jeg klart anbefale at vælge et produkt helt uden palmekerneolie. Evt. d-dråber på spray fra Nordisk Family.

En flaske fra Semper rækker til ca. 50 dage, så ca. 140 kr om måneden.

d-dråber baby

D-dråber med mælksyrebakterier

Duolac d-dråber

D-dråberne fra Duolac Duo+ er lavet med mælkesyrebakterier som bidrager til en naturlig balance i tarmsystemet. Der er dog også tilsat kokosolie i dråberne. En flaske rækker til en månedsforbrug og sammenholdt med prisen, synes jeg at det er en meget dyr løsning.

En flaske rækker ca. til 1 måned, så ca. 100 kr om måneden ved køb af en dobbeltpakke.

Hvis du gerne vil have d-dråber med mælkesyrebakterier til dit barn vil jeg klart anbefale dig at købe dråberne fra Lactocare eller Apovit i stedet. Læs om den længere oppe.

Duolac Duo+ D-dråber - 7,5 ml
Pris 125 kr.
TILBUD
Spar 9
Duolac Duo+ D-dråber - 2 x 7,5 ml
Pris 180 kr.
d-dråber til børn

D-dråber med mælksyrebakterier

Apotekets d-dråber med mælksyrebakterier

Apotekets d-dråberne med mælkesyrebakterier et et fint valg, hvis dit barn tåler kokosolie, som D-vitaminen er opløst i her.

Ved køb af to flasker dækkes 3 måneders forbrug, hvilket svarer til ca. 50 kr om måneden. Det er en fin pris, når produktet også er tilsat mælkesyrebakterier.

Personligt vil jeg dog anbefale d-dråberne fra Lactocare eller Apovit i stedet.  De indeholder også mælkesyrebakterier, men er lavet på solsikkeolie i stedet for kokosolie og dermed mere skånsomt for de mså maver.. Læs om dem længere oppe.

Ofte stillede spørgsmål omkring D-dråber:

Hvad er d-dråber?

D-dråber er dråber med D-vitamin. D-vitamin har en stor indvirkning på barnets udvikling, da D-vitamin er meget vigtig for knogleudvikling og for udviklingen af de blivende tænder.

Hvorfor skal babyer have d-dråber?

Babyer bør få et tilskud af D-vitamin gennem d-dråber, da indholdet af D-vitamin i modermælk ikke er højt nok i forhold til hvad barnet har brug for.
Man kan få D-vitamin gennem solens stråler og ved at spise fisk. Derfor anbefales fisk også som en del af barnets kost fra de begynder på opstart af mos. Men da børn helst skal holdes i skyggen, anbefaler Sundhedsstyrelsen, at du giver dit barn dagligt tilskud af D-vitamin helt op til fire års alderen.

Hvornår skal baby have d-dråber?

D-dråber anbefales af Sundhedsstyrelsen til børn fra de er to uger og til de fylder fire år.

Hvordan giver man d-dråber til børn?

D-dråber kan enten giver med en pipette, hvor du drypper den anbefalede mængde på en ske og giver barnet. Alternativt kan du købe d-dråber på spray, hvor den anbefalede mængde er afmålt i et spray. Jeg er personlig kæmpe fan af d-dråber på spray. Det er så nemt og hurtigt at give til både baby og større børn.

Hvem skal ikke have d-dråber?

Hvis dit barn får 800 ml modermælkserstatning, behøver du ikke at give d-dråber. Der er nemlig D-vitamin tilsat modermælkserstatning.

Kan d-dråber give ondt i maven?

Ja. Nogen babyer og børn får ondt i maven af d-dråber. Det er dog ikke selve D-vitaminen, der kan give ondt i maven, men derimod det D-vitaminen er opløst i. Mine børn har altid fået ondt i maven af d-dråber opløst i kokosolie, så dem er jeg altid gået udenom.

Hvilke d-dråber giver ikke ondt i maven?

D-dråber lavet på solsikkeolie eller olivenolie er som regel bedre for de små maver. Derudover kan det have en positiv effekt at vælge d-dråber med mælkesyrebakterier også. Prøv dig frem.
Disse d-dråber er lavet med solsikkeolie eller olivenolie:
Nordisk Family d-dråber på spray
Bidro Baby Vitamin D3
Lactocare baby med mælkesyrebakterier
Apovit d-dråber med mælkesyrebakterier
Jeg har personligt super god erfaring med D-dråberne på spray fra Nordisk Family og Lactocare 🙂

Hvad er formålet med D-dråber til børn?

D-dråber til børn er en kosttilskudskilde til vitamin D, som er afgørende for barnets sundhed og udvikling. Vitamin D understøtter bl.a. knoglevækst, immunsystemet og calciumoptagelsen.

Hvorfor er D-vitamin vigtigt for børn?

D-vitamin spiller en afgørende rolle i dannelsen af stærke knogler og tænder, samtidig med at det styrker immunsystemet. Det er særligt vigtigt for børn i vækst.

Hvor kommer børn normalt fra D-vitamin?

Mens sollys er en naturlig kilde til D-vitamin, kan børn også få det fra kosten, såsom fede fisk og berigede fødevarer. D-dråber er ofte nødvendige for at opfylde de anbefalede daglige doser.

Hvad hvis mit barn ikke kan lide smagen af D-dråberne?

Nogle børn kan være kræsne omkring smagen. Det er værd at prøve forskellige mærker, og evt. blande dråberne med en lille mængde mad eller væske.

Hvorfor er D-vitamin vigtigt for vækst og udvikling hos børn?

D-vitamin spiller en central rolle i absorptionen af calcium, der er afgørende for knoglevækst og en sund udvikling af tænder.

Hvordan påvirker D-vitamin immunsystemet hos børn?

D-vitamin er kendt for at styrke immunsystemet og hjælpe med at bekæmpe infektioner. Det kan reducere risikoen for sygdomme og bidrage til generel sundhed.

Måske du også vil læse