BEDSTE SOVEPOSE TIL BABY

Alle anmeldelser er baseret på vores egne tests og skrevet fra hjertet. Ingen betalte anmeldelser, men siden finansieres gennem links i artiklen. Vi sætter derfor stor pris på, når du handler gennem vores links og dermed støtter vores arbejde

En baby sovepose er helt genial – især hvis du venter dig et efterår/vinterbaby. Soveposen pakker baby godt ind og giver en følelse af tryghed som i mors mave. Urolige børn kan ofte nemmere overgive sig til søvnen, når de ligger lidt tæt svøbt som i soveposen fremfor en dyne, der nemt sparkes af.

Jeg har børn i hver sæson, og jeg har klart brugt soveposen mest til mit efterårsbarn og mit vinterbarn, da den er fantastisk varm, men også lidt for varm i sommermånederne – også selvom der findes sommerdyner til nogle modeller. Når det så er sagt har Sleepbag soveposen overrasket mig – den har vi kunnet bruge året rundt, da den er temperaturregulerende. Gennem sommeren brugte vi den blot åbentstående.

De bedste soveposer til børn

bedste sovepose baby

Bedst i test – Temperaturregulerende, let og lækker sovepose!

SLEEPBAG

Baby soveposen fra Sleepbag er helt genial og en klar favorit. Den er blød, let og lækker og så er den temperaturregulerende så den kan bruges året rundt.

Jeg skal ærligt indrømme, at jeg ikke havde den store fidus til Sleepbag inden testen. Jeg må dog sige at Sleepbags baby sovepose virkelig har overrasket mig. Den er bestemt en første plads værdig.

Sleepbag er lavet i et helt specielt teknologisk materiale oprindeligt udviklet til NASA for at beskytte astronauterne mod store temperaturpåvirkninger. Et helt specielt temperaturregulerende materiale, der både holder barnet varmt på kolde dage og samtidigt indkapsler barnets varme, så barnet ikke overophedes på varme dage.

Selve yderstoffer er vandtæt, åndbart og vindafvisende og inderst har Sleepbag det blødeste plysfor.

Et stort plus ved Sleepbag er at hele posen kan vaskes ved 60 grader og endda tørretumbles, så du ikke behøver undvære den for længe.

En anden god ting ved Sleepbag selve designet. “Dynen”, man putter op om barnet,  buer foroven. Det gør, at siderne går længere op end midten og passer perfekt op om barnets skuldre og dermed varmer helt op til hovedet. “Dynen” kan endda hæftes ved barnet skuldre, så den ikke kan sparkes ned – virkelig god detalje, når det er koldt udenfor. Sådan sikrer du at dit barn ikke bliver kold fordi “dynen” er sparket ned.

Derudover lukkes Sleepbag over kryds som Voksi Classic og bindes med stropper. Det giver dig mulighed for selv at regulere hvor “tæt” soveposen skal være om barnet, og barnet får en beroligende følelse af at blive svøbt.

Sleepbag soveposen kan også bruges som isoleret legetæppe og kan laves til aktivitetstæppe ved tilkøb af legebøjler. Bæreplade kan også tilkøbes, så Sleepbag kan bruges som babylift.

Vi har nu testet Sleepbag i tre år og på trods af dagligt brug året rundt og vask, ser den nærmest ud som ny. Helt klart alle pengene værd og et produkt, du med garanti ikke vil fortryde.

Fordele:
 • Lukkes over kryds med stropper, så man kan svøber barnet og selv kan regulere hvor tæt posen sidder.
 • Knap detalje ved skulderen, der gør at “dynen” kan knappes fast og dermed ikke kan sparkes af.
 • Kan vaskes på 60 grader og tåle tørretumbler
 • Kan vokse med barnet alt efter hvordan posen foldes
 • Temperaturregulerende teknologisk materiale fri for nogen kemi – holder dit barn perfekt tempereret året rundt
 • Vandtæt, vindafvisende og 100 % åndbar
 • Lækreste bløde for
 • Bæreplade kan tilkøbes, så den også kan bruges som lift
 • Genial som legetæppe, da barnet beskyttes mod kulde nedefra. Bøjler kan tilkøbes som aktivitetsstativ til tæppet.
 • Perfekt også gennem sommeren, hvor den bare åbnes helt op og stoffet temperaturregulerer dit barn.
Ulemper:
 • Lidt åben i fodendens sider til klapvognsbrug

Eksklusivt tilbud!

Få 20 % på alle ikke nedsatte varer på sleepbag.dk

Rabatkoden: BABY20

voksi classic

Bedst til prisen – en lækker, varm klassiker

VOKSI CLASSIC

Voksi Classic er som navnet siger en klassisker og hvad man oprindeligt forbinder med en Voksipose. Voksi Classic er en lækker sovepose lavet i blødt bomuld og med en ulddyne indeni. Rigtig dejlig varm – perfekt til dansk efterår og vinter.

Da vi boede i USA, var det en Voksi Classic jeg havde med, så jeg har også testet den i meget koldere vejr end vi har her i DK. Det var stadigt en dejlig varm baby, jeg hentede ind fra lur. Voksiposen er varm, men ulden er også naturligt varmeregulerende, så barnet ikke koger. Du behøver ikke putte dit barn i mere en lille striktrøje og vanter på kolde dage.

Voksi har også lavet en sommerdyne til Classic sovepose. Jeg har dog altid skiftet til babydyne, når posen blev for varm over sommeren.

En stor fordel ved Voksi Classic er, at den lukkes over kryds, så baby får en følelse af at blive svøbt. Det er min erfaring, at det giver en langt større tryghed og ro til søvn.

Voksi Classic er så absolut en klar anbefaling som sovepose i  barnevogn. Hvis det primære brug er i klapvogn, ville jeg vælge Voksi Urban i stedet, da den lukkes med lynlås og ikke kan sparkes op forneden.

Fordele:
 • Lukkes over kryds med stropper, så man kan svøber barnet og selv kan regulere hvor tæt posen sidder.
 • Vaskbart Oekotex certificeret bomuld
 • Kan vokse med barnet alt efter hvordan posen foldes
 • Temperaturregulerende ulddyne
 • Belagt med Bio finish Eco, der gør yderstoffet vand og vindtæt
 • Kan åbnes helt op og kan med fordel anvendes udfoldet som legetæppe, hvor baby holdes varm på kolde gulve
 • Bæreplade kan tilkøbes, så den også kan bruges som lift
Ulemper:
 • Lidt bred og lidt bumlet til at ligge i en smal klapvogn eller dobbelt klapvogn
 • Lidt besværlig ved vask, da ulddynen skal skilles fra betrækket og vaskes seperat. Lidt tidskrævende at samle igen.

Se de bedste priser på Voksi Classic her:

voksipose

Bedst i test kørepose til klapvogn

VOKSI URBAN

Utrolig lækker og varm sovepose til baby

Voksi Urban har en god tyngde og er i sandhed kvalitet for alle pengene. Voksi Urban kan både bruges som sovepose i barnevognen men har helt klart sin fordel som kørepose til klapvogn.

Voksi Urban har temperaturregulerende uld i rygdelen og lækker blødt dun/fjerfyld i posens øverste del. Det er altså en rigtig lækker og varm baby sovepose, så pas på du ikke få for meget ekstra tøj på dit barn.

Voksi Urban lukkes med to lynlåse på forsiden, nemt og hurtigt. Jeg mangler dog muligheden for at kunne svøbe barnet/foldefunktionen som i Voksi Classic og Sleepbag. Min søn tog lidt længere tid om at finde roen, fordi hans arme havde mere luft omkring sig og plads til bevægelse.

Voksi Urban er dog den ultimative kørepose. Den fungerer perfekt i en klapvogn, da stoffets yderside er vind og vandtæt og lynlåslukningen gør posen fast og tæt hele vejen op. Så hvis dit barn primært skal sove ude i en klapvogn, er Voksi Urban det oplagte valg.

Fordele:
 • Lækker fyld af dun og fjer – som en formsyet dyne og temperaturregulerende udfyld i rygdelen
 • Kan vaskes på 40 grader
 • Kan vokse med barnet, da der medfølger et forlængerstykke
 • Bionic Finish Eco – Vand og vindafvisende coating
 • Dejlig lukket hele vejen rundt og med skridsikkert materiale på bagsiden – perfekt til klapvognsbrug
 • Kan åbnes helt op og fungerer perfekt som legetæppe, der beskytter baby mod kulde nedefra
Ulemper:
 • Lukkes med lynlås og men kan derfor ikke selv regulere hvor tæt den sidder om barnet
 • Kan ikke bruges som lift
 • Kan ikke udskifte til sommerdyne og er derfor for varm at sove i om sommeren

Se de bedste priser på Voksi Urban her:

sovepose baby

Let og lækker kørepose – et helårsvalg

EASYGROW HOOD NORSE

Easygrow Hood Norse er en super lækker og let kørepose. Hood Norse har temperaturregulerende uld i rygdelen og lækker blødt dun/fjerfyld i posens øverste del.

Sammenlignet med Voksi Urban er Easygrow noget lettere og og lidt nemmere at folde og have med på farten. Derudover er Easygrow heller ikke så varm som Voksi Urban og kan derfor nemmere bruges hele året.

Easygrow køreposen lukkes med en lynlås på forsiden, nemt og hurtigt. Fordelen ved lynlåslukning er at baby ikke kan sparke soveposen op eller af sig. Derfor er denne sovepose perfekt til brug i klapvogn.

Modsat mangler jeg dog muligheden for at kunne svøbe barnet/foldefunktionen som man får i dem. Min søn tog lidt længere tid om at finde roen, fordi hans arme havde mere luft omkring sig og plads til bevægelse. Jeg tænker det er et spørgsmål om hvad baby bliver vant til fra start. Easygrow Hood Norse kan bruges som sovepose i barnevogn og fungerer perfekt som kørepose i klapvogn, da stoffets yderside er vindtæt, vandtæt og åndbar.

Easygrow baby soveposen kan også fungere som lift med en tilkøbt bæreplade – jeg synes dog personligt ikke at denne funktion fungerer særlig godt, da baby ligger med alt for meget luft omkring sig i posen og skal spændes fast med seler for at ligge sikkert. Jeg ville helt klart vælge en seperat lift og ligge Easygrow soveposen deri i stedet. Easygrow soveposen får bestemt de varmeste anbefalinger

Fordele:
 • Let og luftig som en rigtig dyne – fyld af dun og fjer og temperaturregulerende uldfyld i rygdelen
 • Kan vaskes på 40 grader
 • Kan vokse med barnet, da der medfølger et forlængerstykke
 • Bionic Finish Eco – Vand og vindafvisende coating og dertil åndbar
 • Bæreplade kan tilkøbes, så køreposen også kan bruges som lift (dog ikke min anbefaling)
 • Dejlig lukket hele vejen rundt og med skridsikkert materiale på bagsiden – perfekt til klapvognsbrug
 • Kan åbnes helt op og fungerer perfekt som legetæppe, der beskytter baby mod kulde nedefra
Ulemper:
 • Lukkes med lynlås og men kan derfor ikke selv regulere hvor tæt den sidder om barnet
 • Lidt bred, så en lille baby bliver lidt for lille i den, men perfekt kørepose fra ca. 8 mdr. alderen og frem

Se de bedste priser på Easygrow Hood Norse her:

Skønneste sovepose til de mindste

VOKSI CARRY

Voksi Carry North kommer med udtagelig bæreplade, som kan bruges indtil baby vejer 9 kg. Den fungerer derfor også som lift. Du skal dog være opmærksom på hvordan du holder i stropperne – soveposen vipper meget nemt og er i min bog ikke det sikreste valg som lift. Carry North passer perfekt i en klapvogn og dobbeltklapvogn og bærepladen gør at soveposen ligger stabilt i vognen.

Voksi Carry North er bygget op som Voksi Classic med den gode folde funktion, men denne sovepose lukkes med enkel knaplukning i stedet for at skulle binde en masse stropper. Det er et stort plus, synes jeg, da de mange snore på Voksi Classic godt kan være lidt for meget.

Voksi Carry North er til forskel fra de andre baby soveposer med fyld af 100 % genanvendt polyester. Jeg er blevet overrasket over hvor godt det faktisk fungerer. Mit barn har, i både kulde og varmere vejr, været perfekt tempereret i soveposen.

Voksi Carry North står til at kunne anvendes op til 3 år og det kan den også alt efter hvordan du folder den. Carry er dog en smule mindre end Classic, så i min bog synes jeg ikke at posens funktioner bevares ved de større børn. Midterstykket kan ikke trækkes så langt op som ved Classic, hvilket giver en stjerne mindre i min vurdering.

Til de små børn er Carry North dog helt perfekt. 

Fordele:
 • Lukkes over kryds med stropper, så man kan svøber barnet og selv kan regulere hvor tæt posen sidder.
 • Kan vaskes ved 60 grader og tåle tørretumbler
 • Kan vokse med barnet alt efter hvordan posen foldes
 • Oeko-tex standard – alle materialer er fri for farlige stoffer
 • Kan åbnes helt op og kan med fordel anvendes udfoldet som legetæppe
 • Bæreplade følger med, så den også kan bruges som lift
 • Passer perfekt til at ligge i en klapvogn eller dobbelt klapvogn
Ulemper:
 • Længden på dynen er lidt for kort
 • Lidt ustabil bærefunktion

ANBEFALING TIL VALG AF SOVEPOSE TIL BABY

Lift, babynest og kørepose eller sovepose til baby tjener lidt samme formål – et trygt sted for baby at sove. Nogle har brug for en af de fire typer og andre vælger at have flere. Hvad man vælger at købe afhænger blot af ens behov og præferencer. 

Jeg har selv haft lidt forskelligt til mine børn og behovet har ikke været ens, da de er fra hver deres årstid og familiens behov har forandret sig for hvert barn, der kom til 🙂

Min anbefaling er:

 • Hvis du venter et forårsbarn/sommerbarn:
  • Køb en babylift og vent og se om behovet for en sovepose til baby opstår hen på efteråret. Liften fra Najell har været uundværlig ved mit sommerbarn og en sovepose til barnevognen, da efteråret/vinteren startede.
 • Hvis du venter et efterårsbarn/vinterbarn:
  • Tøv ikke med at købe en sovepose til barnevognen/kombivognen og evt. en babylift, hvis du føler behovet er for det. Jeg ville til en hver tid købe en Sleepbag – den er bare så lækker for barnet hele året rundt.
Måske du også vil læse…
Hvordan vælger jeg den rigtige størrelse sovepose til min baby?

Det er vigtigt at vælge en sovepose, der passer korrekt til det foretrukne køretøj. Køb en stor sovepose til barnevogn eller klapvogn. Køb en mindre sovepose til kombivogn. Det gør ikke noget at sovepose er lang til dit spædbarn – den skal jo kunne passe soveposen indtil lur-tiden er forbi ved tre års alderen.

Hvornår kan jeg begynde at bruge en sovepose til min baby?

Soveposer eller køreposer kan bruges fra nyfødt. Der går dog som regel nogle uger inden baby bør sove ude, så du får nok ikke brug for den, før 1-2 måneders alderen. Spørg din sundhedsplejerske hvis du er i tvivl.

Er det sikkert at bruge soveposer til nyfødte?

Ja, det er sikkert at bruge soveposer til nyfødte. Sørg dog for at babys hoved er godt oppe over soveposens kant og barnet altid ligge fladt, så baby ikke glider ned i posen.

Kan jeg bruge en sovepose om sommeren?

Ja, der er lette og åndbare soveposer designet til brug om sommeren. Vælg modeller med tynde materialer og justerbare lynlåse, så du kan regulere temperaturen og holde din baby komfortabel. Ellers kan Sleepbag også bruges hele året, da den er nem at åbne op over sommeren og fantastisk temperaturregulerende.

Er det nødvendigt med en kørepose til barnevognen?

Køreposer eller soveposer er praktiske om vinteren, da de holder babyen varm under lur og andre udendørs aktiviteter. De fungerer som en isolerende barriere og eliminerer behovet for flere lag af dyner og tæpper, hvilket gør det mere praktisk og sikkert.

Hvordan vedligeholder jeg en sovepose korrekt?

De fleste soveposer kan maskinvaskes, men det er vigtigt at tjekke producentens anvisninger. Brug et mildt vaskemiddel og undgå skyllemiddel. Tør soveposen luftigt eller i tørretumbler ved lav varme.

Kan jeg bruge en sovepose som en erstatning for et tæppe i klapvognen?

Ja, soveposer eller køreposer kan fungere som en perfekt erstatning for tæpper i klapvognen, især under kolde forhold. Sørg for, at køreposen passer korrekt til klapvognen og er lavet med huller til selerne.

Hvordan vænner jeg min baby til at sove i en sovepose?

Introducer soveposen gradvist ved at lade dit barn lege i den og gradvist øge tiden, det bruger i den, før du prøver at sove i den. Skab en positiv association ved at give dit barn beroligende og velkendt ting med i soveposen, så som en nusseklud eller sut.

Er det nødvendigt at have flere soveposer til babyen?

Nej det er ikke nødvendigt. Især ikke hvis du vælger at købe en Sleepbag, der er super nem at vaske og tørre hurtigt.