UV badetøj til børn

Alle anmeldelser er baseret på vores egne tests og skrevet fra hjertet. Ingen betalte anmeldelser, men siden finansieres gennem links i artiklen. Vi sætter derfor stor pris på, når du handler gennem vores links og dermed støtter vores arbejde

Pas på de små i solen, men tænk også over hvilket materiale du vælger til dit barn. Almindeligt UV badetøj, som de fleste børnetøjsbutikker sælger, beskytter godt mod solen, men bliver også koldt for dit barn at have på, når det er blevet vådt. Derfor kun til brug i kortere tid eller i tør tilstand. Vi anbefaler derfor altid at købe en UV dragt i neopren til børn – en neopren våddragt, hvis du ønsker en UV dragt, som dit barn kan bruge i poolen eller ved stranden. Den beskytter mod solen og holder dit barn varmt samtidigt.

Derudover anbefaler vi altid at købe badesko og svømmevest, hvis dit barn ikke har lært at svømme endnu. Badeskoene giver et godt fodfæste rundt om poolen, så dit barn ikke glider. Derudover beskytter de mod varme fliser eller brændende sand. En svømmevest er en god tryghed og super dejlig for de små at have på, når de leger i poolen eller ved stranden.

Herunder finder du en tjekliste til dit barns badetøjsgarderobe samt nogle gode bud på hvor du kan købe det.

Pakkeliste til børn i solen:

  1. UV dragt – Vi anbefaler en UV dragt i neopren (beskytter mod solen og holder dit barn varmt)
  2. Blebadebukser – hvis dit barn ikke er helt renlig
  3. Badesko – uundværlig til det varme, glatte gulv omkring poolen eller det varme sand ved stranden
  4. Solhat – altid solhat på de små med så meget skygge som muligt.
  5. Svømmevest, hvis dit barn ikke kan svømme endnu

UV dragt i neopren

En UV dragt eller neopren våddragt er genialt UV badetøj til børn. En UV dragt beskytter dit barn mod solens farlige stråler, men holder også dit barn varmt under leg i vandet. Perfekt til de små under 4 år, der bliver våde men mest leger i vandets overflade. Kæmpe anbefaling.

UV Solhat

En god solhat er nødvendigt til alle børn, men disse UV bade solhatte kan bruges i vandet og tørre super hurtigt efter brug.

Badesko

Essentielt til børn under 6 år. Forhindrer at de glider på glatte fliser eller brænder fødderne i varmt sand.

Svømmevest

En super tryghed, så dit barn kan hygge dig med masse af leg i poolen eller ved stranden.

Blebadebukser

Super vigtigt, hvis dit barn ikke er 100% renligt. Lukker tæt om benene og ved maven.

UV badebluser

UV Heldragt

UV Badedragt

Spørgsmål og svar om UV badetøj

UV dragt – badedragtstof eller i neopren?

En UV dragt i alm. badetøjsstof beskytter perfekt mod solens stråler men holder ikke dit barn varmt, som en UV dragt i neopren gør (også kaldet en neopren våddragt). Derimod køles barnet af en vådt UV dragt i badetøjsstof og man skal derfor ikke lade sit barn have det på for længe. Når først UV badetøjet er blevet vådt, bør det tages af, så snart leg i vandet er slut – det behøver man ikke med en UV dragt i neopren.
Vi er meget opmærksomme på at informere vores læsere om dette, efter vi for nogle år tilbage læste om et lille engelsk barn, der omkom efter at være blevet nedkølet efter alt for lang tids brug af en våd og kold helkropsbadedragt. Det er selvfølgelig en ekstrem situation, men man skal bare være meget opmærksom på hvor koldt, vådt badetøj med langeærmer og ben bliver for de små.
Derfor anbefaler vi på det varmeste en UV dragt i neopren (Neopren våddragt) til de små under 4 år, som ikke bevæger sig så effektivt i vandet og oftest leger mest i overfladen eller på kanten af poolen.

Kan man holde varmen i en våddragt?

En UV dragt i neopren er en våddragt , der hjælper dig med at holde varmen, hvis du befinder dig i koldt vand. En neopren våddragt er perfekt til børn. Større børn bruger dem oftest på padleboards, men dragterne er super geniale til mindre børn til brug ved stranden eller poolen. Selv i varmt vejr kan pools og havvand være koldt for de små og derfor er våddragter virkelig anbefalingsværdige. En neopren våddragt er en tætsiddende og fleksibel dragt med god bevægelsesfrihed. Perfekt til sommerleg og vandsport.

Hvad er fordelene ved en UV dragt i neopren?

En neopren UV dragt holder dit barn varm i køligt vand og beskytter mod vinden – også når dragten er blevet våd. Derudover er den flexible og rar at have på. Den tørre lynhurtigt og giver også dit barn en lille opdrift i vandet. Og sidst men ikke mindst giver de fleste neopren dragt 100 % UV beskyttelse.

Hvordan holder en våddragt en varm?

En UV dragt i neopren også kaldet en våddragt er lavet i neopren, der har mange små luft bobler i sig, som fanger luften og bruger din krops varme til at varme dragten og dig.

Er en UV dragt nødvendigt?

Solens skadeligt stråler er noget vil alle er bevidste om og vi ved alle at vi skal beskytte os mod dem. Mindre børn og babyer er ekstra udsatte over for de skadelige stråler, så det er rigtigt vigtigt med en god uv dragt eller masser af solcreme til dem. Vi anbefaler altid en neopren dragt, da den både beskytter mod solen og holder dit barn varmt under leg i vandet.

Hvad skal jeg tænke over, når jeg køber UV dragter til baby?

Køb UV dragten stor nok. Det er bedre at den er lidt luftig end at den er umulig at få på barnet. Overvej neopren, så baby holdes varm i vandet.

Måske du også vil læse