AUTOSTOL TIL BABY

Alle anmeldelser er baseret på vores egne tests og skrevet fra hjertet. Ingen betalte anmeldelser, men siden finansieres gennem links i artiklen. Vi sætter derfor stor pris på, når du handler gennem vores links og dermed støtter vores arbejde

Det kan være svært at finde den rette autostol til dit barn, men vi har i denne guide forsøgt at gøre valget lidt nemmere for dig.

Der findes to typer autostole til nyfødte:

 1. En toddler stol med babyindsats. Denne autostol sidder altid i bilen og baby skal derfor løftes over i noget andet, når I er færdige med kørsel. Denne type autostol vokser med barnet og kan bruges indtil 105 cm (ca. 3-4 år alderen). Økonomisk sparer du en del, da barnet kan sidde længere i den, men den kan så heller ikke tages med rundt. Du kan læse om de bedste toddler stole med babyindsats her.
 2. En baby autostol, som du kan bære over armen, når den ikke er i bilen. Eller sætte på et klapvognstel og bruge som “klapvogn”. Baby autostolen kan bruges fra nyfødt og op til ca. 87 cm (ca. 1 år). Herefter skal barnet i en toddler stol, der ikke nødvendigvis har babyindsats. Du kan læse om de bedste baby autostole herunder.

BEDSTE BABY AUTOSTOL TIL NYFØDT & OP TIL CA. 85 CM

Vi har testet forskellige baby autostole ud fra disse kriterier: Sikkerhed, komfort og funktion. Læs om dem alle her.

Top 3 baby autostole:

 1. Maxi Cosi Coral 360 – Bedst i test
 2. Be Safe izi go modular x2 I-Size – Bedst til prisen
 3. CYBEX ATON 5 – Bedste budgetvalg
 4. Cybex Cloud I-Size – BEDST SOLGTE

Bedst i test

MAXI COSI CORAL 360

Baby autostol, Coral 360, er den nyeste udgave fra Maxi Cosi. Stolen er en helt klar vinder i min test af autostol nyfødt / autostol baby. Baby sidder lidt tilbagelænet i stolen, som gør at det skrøbelige babyhoved ikke falder fremover under kørsel.

Den anden kæmpe fordel ved Coral autostolen er, at den inderste del af stolen kan tages ud alene, så man er fri for at bære den tunge skal med sig, når man er på farten. Inderstolen vejer kun 1,7 kg, så den er meget lettere at bære baby i. Helt genialt når man er ude og handle eller henter søskende.

Tredje store fordel er at stolen kan monteres på isofix basen, FamilyFix 360. På denne base kan stolen dreje rundt og du kan dermed sætte stolen lige ind og dreje den på plads i stedet for at skulle løfte den sidelæns ind. Virkelig godt, hvis du ønsker at skåne arme og ryg.

Fjerde store fordel er at autostolen let kan sættes på stellet på klapvognene fra Maxi Cosi. Så er man fri for flytte baby fra autostolen, hvis man bare er på en kort tur. Stolen kan bruges fra nyfødt med den bløde babyindsats og op til 85 cm.

Jeg ville til en hver tid købe denne stol igen, så bestemt fem stjerner.

Køreposen som ses på billedet er fra Sleepbag – læs mere om den her.

Fordele:
 • Aftagelig og meget lettere inderstol – vejer kun 1,7 kg
 • Baby sidder tilbagelænet, så hovedet ikke falder fremad
 • Blød indsats til at støtte en lille nyfødt
 • Kompatible med klapvognsstellet fra Maxi Cosi
 • Signallyd ved korrekt montering
 • Dejlig stor solskærm, som kan skærme baby til uforstyrret søvn på farten
 • 360 Isofixbase, så man kan dreje autostolen ind på plads. Isofix basen kan tillige bruges til flere af Maxi Cosis autostole, så den kan genbruges når baby vokser til næste størrelse stol. Som næste stol vil jeg anbefale Maxi Cosi Pearl 360
 • Vaskbart betræk
Ulemper:
 • Kan ikke ligges fladt ned som Cybex Cloud autostolene
Se de bedste priser på Maxi-Cosi Coral 360 her:
bedst i test baby autostol

BedsT TIL PRISEN – ET VIRKELIG GODT og sikkert VALG

BE SAFE IZI GO MODULAR X2 I-Size

Be Safe laver nogle af markedet mest sikre autostole og er bare indbegrebet af god kvalitet. Derudover fåes iZi Go Modular X2 også til en fornuftig pris, som helt sikkert gør autostolen til vinder af bedst til prisen titlen.

Babyautostolen fra Be Safe har en 5-punktssele, og brede, vatterede skulderstropper, som giver god komfort og højeste sikkerhed.

Adac testvinder i 2023. Skallen på autostolen er lavet af fast og fleksibelt plastik, som kan give sig, sådan at energien ved en eventuel kollison bliver minimeret, og barnet sidder derfor rigtig godt beskyttet. Derudover kan der på siden monteres ekstra beskyttelse, SIP+, som vender ud mod bildøren, og reducerer den kraft en evt. sidekollision giver med op til 20%.

Autostolen moteres på drejebase for nemmere og mere skånsom indsætning af barnet..

iZi Go Modular X2 måler: H: 59 B: 66 D: 44 cm og vejer 4,5 kg.

Et virkelig godt valg af baby autostol.

Fordele:
 • Meget højt sikkerhedniveau
 • 5 punktssele og brede stropper
 • Magnetholder til selerne
 • Flexible og stødabsobendende skal omkring stolen for højt sikkerhed
 • Drejefunktion i basen
 • Blød indsats til at støtte en lille nyfødt som tilmed regulerer en meget fladt liggende position
 • Kompatible med mange forskellige klapvognsstel
 • Stor foldbar kaleche med høj solbekyttelse
 • SIP+ – ekstra sidekollisionssikkerhed
 • Åndbart og vaskbart betræk
 • Fornuftig pris
Ulemper:
 • Ryggen kan ikke ligges helt fladt ned
 • Ikke mulighed for at tage inderstolen ud som ved MaxiCosi Coral
Se de bedste priser på BeSafe iZi Go Modular X2 her:
autostol baby

Bedst SOLGTE – meget POPULÆR VALG

Cybex Cloud I-Size

Cybex er super stærke på deres autostole og deres Cloud baby autostol er bestemt også et godt valg. 

De nyeste Cloud modeller hedder Cloud G og Cloud T. De kan begge, som det kan ses på billedet, ligges helt fladt ned – også under kørsel. Det er klart en af autostolens store fordele og giver en god ergonomisk stilling for den lille nyfødte ryg og nakke. Er derfor også godt til lidt længere køreture.

Derudover kan du også lade din baby sove videre liggende i autostolen efter endt kørsel uden at belastet forkert. Du kan altså undgå at vække barnet ved et flyt fra autostolen – det er smart.

En anden kæmpe fordel ved Cloud autostolene er at de nemt kan klikkes på forskellige klapvogne med tilkøbt adapter. Så kan du nemt komme rundt med baby liggende i autostolen –  super smart.

Cloud i-Size fra Cybex kan bruges fra barnet er nyfødt med spædbarnsindlæg og indtil barnet måler 87 cm (ca. 1 år). Autostolen har altså et ret langt siddemål, hvilket også er et stort plus.

Cloud G monteres på Base G fra Cybex med Isofix og Cloud T på base T. Det er drejebaser. Det vil sige at du kan sætte autostole lige ind i bilen og dreje stolen på plads bagefter. Det er en kæmpe fordel der skåner mor og far ryggen for vrid i ryggen. Base G og T kan også bruges til Sirona G og T stolene, som er næste stol i Cybex serien efter baby autostolen.

Forskellen på Cloud G og T er at Cloud G har 2 ekstra hoved/rygindstillinger og vejer 600 g mindre end Cloud T.

Cloud autostolene har til forskel fra dens prisvenlige lillebror, Cybex Aton, mere sikkerhed om bord. Cloud autostolene har anvendt L.S.P, som står for “lineære sidekollision beskyttelses system”. En grå “knap” på siden af autostolen som vender ud mod bilens dør. Det virker ved at reducere kræfterne fra en sidekollision på et tidligt stadie. Derudover er Cloud autostolene lavet med en energi absorberende skal, som absorberer kræfter fra en kollision og beskytter barnet.

Cloud T måler: H: 38 B: 44 D: 64,5 cm og vejer 4,5 kg.
Cloud G måler: H: 35,5 B: 43 D: 68 cm og vejer 3,9 kg.

Cybex er nogle af de bedst solgte autostole på det danske marked og med Cloud I-size får du en super lækker autostol, meget værdi for pengene. Et rigtig godt valg af autostol til dit barn.

Fordele:
 • Mulighed for at ligge sædet fladt ned
 • Drejefunktion
 • Blød indsats til at støtte en lille nyfødt
 • Kompatible med klapvognsstellet fra Cybex, Baby Jogger m.fl.
 • Stor foldbar kaleche med solbekyttelse
 • L.S.P integreret – ekstra sidekollisionssikkerhed
 • Åndbart og vaskbart betræk
Ulemper:
 • 3 punkts sele og ikke 5 punkts sele
Se de bedste priser på Cybex Cloud i-Size autostolene her:

Lækker tysk kvalitet

BRITAX-RÖMER BABYSAFE PRO

Baby-Safe Pro er en super lækker autostol fra Britax Römer, der lever op til den gældende EU sikkerhedsstandard, i-Size. Stolen er derfor sidekollisionstestet og skal monteres på isofix base. Når man ser stolen er man ikke i tvivl om at det er god kvalitet, den er robust og betrækket er lavet i en flot og slidstærk kvalitet – testens flotteste betræk.

Basen til stolen er nem at montere i bilen og både højde og viklen på stolen kan nem justeres med hjælp fra en sikkerhedsindikator. Her får du drejefunktion, hvilket giver en meget mere ergonomisk montering af autostolen.

Jeg synes mit barn sidder rigtig godt i stolen og med muligheden for at ligge ryglænet ned, sikres en god ergonomsik stillling for barnet.

Det bedste ved Babysafe Pro er klart kvaliteten af betrækket – det er virkelig lækkert blødt. Sidste fordel jeg vil fremhæve er, at stolen, med adaptere, nemt kan sættes på stellet på flere forskellige kendte klapvogne og barnevogne, heriblandt Emmaljunga og Bugaboo.

Fordele:
 • Lækre bløde kvalitetsmaterialer
 • Nem justerbar base med sikkerhedsindikator, så du ikke monterer i blinde
 • Langt siddemål – en stor fordel til lange babyer
 • Kompatible med flere forskellige klapvogne og barnevogne
 • Drejefunktion i basen
Ulemper:
 • 3 punkts sele fremfor 5 punktssele
Se de bedste priser på BabySafe Pro her:
baby autostol

Fantastisk til lange køreture

MAXI COSI JADE BABYAUTOSTOL

Jade babyautostolen fra Maxi Cosi er den eneste af sin slags på markedet. Den er genial, hvis jeres famile har behov for at køre lidt længere ture. Vi skal næste altid køre over en time for at besøge famlie og der har Jade været så god. Vores barn har fra nyfødt kunne ligge ned på de lange strækningen, som klart har været bedst for den lille bløde krop. Jade kan bruges fra nyfødt til ca. 6 måneder (70 cm). Mit barn kunne passe den til han blev 5 måneder.

En anden fordel ved Jade er, at den nemt kan sættes på stellet på LILA klapvognen fra Maxi Cosi. Så kan baby nemt tages med ud og handle eller andet uden at blive forstyrret i sin søvn.

Jade lever op til kravene fra den europæiske sikkerhedstandard, R129/i-Size. En ulempe ved Jade er størrelsen. Stolen optager 1,5 siddeplads, så det skal man tænke over om man har plads til. En anden ulempen ved Jade er prisen. Det er en høj pris for den korte tid, autostolen kan bruges. Men hvis du ved du skal køre længere distancer i de første 5-6 måneder af dit barns liv, så er pengene givet godt ud.

Fordele:
 • Baby kan ligge ned under kørsel – genial til længere kørerture
 • Autostolen kan sættes på flere klapsvognsstel fra Maxi Cosi og derved fungere som barnevogn
 • Lækkert design og god komfort for baby
 • Vaskbart betræk
 • Signallyd ved korrekt montering
 • Holder ok værdi ved videresalg
Ulemper:
 • Tung og fylder meget i bilen
 • Begrænset brugstid
 • Høj pris
Køb hos Jollyroom.dk eller se de bedste priser på Jade her:
autostol baby

Bedste budgetvalg – populær autostol

CYBEX ATON 5

Cybexs autostole er populære blandt mange familier. Jeg har selv haft glæde af Cybex autostole til flere af mine børn. Jeg har altid synes, at de sad godt i Aton baby autostolen indtil jeg nu har prøvet meget bedre stole. Jeg har flere gange siddet med en hånd på et sovende barns pande for at undgå at hovedet falder fremover. Det er stort minus ved stolen. Cybexs nyeste stol, Cloud, som også er i-Size godkendt, har muligvis forbedret dette ved en mere tilbagelænet stol, der kan justeres i ryggen. Aton 5 er en ok stol til prisen. Betrækket er ikke så lækkert som i de andre testede stole, men bestemt er fint og ikke noget der trækker ned. Stolen er nem at montere på basen, men kan også let monteres med sele. Aton 5 er en ok budgetvenligt løsning.

Fordele:
 • Budgetvenlig
 • Stor solskærm, så baby kan sove uforstyrret
 • LSP-system – sidekollisionsbeskyttelse
 • Kompatible med flere kendte klapvognsmærker
Ulemper:
 • Nyfødte sidder lidt for oprejst, så hovedet falder nemt fremad
 • Ikke i-Size godkendt – de skriver at den kan anvendes op til 13 kg, men tager ikke højde for lange børn, for siddemålet er kort og lange børn vokser hurtigt ud af den.
Se de bedste priser på Cybex Aton 5 her:

Sædebeskyttelse under autostolen

Alt du skal vide om autostol til baby

Valg af autostol til baby er vildt svært. Jeg har med denne guide forsøgt at gøre dit valg lidt nemmere. Jeg har testet 4 forskellige autostole ud fra disse kriterier: Sikkerhed, komfort og funktion. Anmeldelserne er baseret på mine egne erfaringer med autostolene i en mellem og stor bilstørrelse. Jeg vil dog altid anbefale dig at teste autostole i egen bil før køb, da stolene kan sidde forskelligt alt efter biltype.

Herunder vil jeg kort gennemgå hvad i-Size er, da det er vigtigt I dit valg af autostol.

Mangler du en tjekliste til hvad der er godt at købe til baby, så læs min baby shoppingguide her.

Hvad er i-Size og hvad betyder det for dit valg af autostol?

i-Size er den nyeste sikkerhedsstandard for autostole og du kan herunder se de vigtigste elementer af denne standard.
# En autostol kan kun godkendes efter i-Size reglerne, hvis autostolen kan monteres med isofix.
#  Barnet skal kunne sidde bagudvendt i autostolen indtil barnet er over 15 måneder (Lovmæssigt skal barnet sidde bagudvendt indtil 9 måneder, men alle tests viser at børn sidder bedst beskyttet, når de sidder bagudvendt, så derfor har i-Size bestemmelsen udvidet dette til 15 måneder)
#  I-Size har fokus på barnets højde i stedet for vægt, som autostole tidligere har været klassificeret efter.
#  I-Size stole gennemgår langt flere test og skal sidekollisionstestes for at blive godkendt. 
Det er altså ikke noget lovmæssigt, men en hjælp til os forbrugere, da det stiller nogle krav til producenterne i forhold til sikkerhed.
Så hvis du har en autostol, der ikke er i-Size godkendt, er den lovlig at anvende, men hvis du står og skal købe en ny autostol, vil jeg helt klart anbefale dig at købe en der er, så du ved sikkerheden er i orden.

Hvilken autostol er bedst til nyfødt?

Vi har testet forskellige baby autostole og vurderet dem ud fra disse kriterier: Sikkerhed, komfort, pris og funktion.
Top 3 baby autostole:
MAXI COSI CORAL 360 – bedst i test
Cybex Cloud Z I-Size – bedst til prisen
CYBEX ATON 5 – bedste budgetvalg

Legetøj til autostol

Måske du også vil læse…