De bedste autostole til børn 0-3 år (40-105 cm)

Alle anmeldelser er baseret på vores egne tests og skrevet fra hjertet. Ingen betalte anmeldelser, men siden finansieres gennem links i artiklen. Vi sætter derfor stor pris på, når du handler gennem vores links og dermed støtter vores arbejde

At finde den rette autostol til dit barn er lidt en jungle, men vi har forsøgt at gøre valget lidt nemmere for dig.

Venter I barn? Og er I i tvivl om hvilken autostol, der er bedst til nyfødt, så er du landet det rigtige sted.

Der findes to slags autostole til nyfødte:

  1. En toddler stol med babyindsats. Denne autostol sidder altid i bilen og baby skal derfor løftes over i noget andet, når I er færdige med kørsel. Det er en drejbar autostol. Denne type autostol vokser med barnet og kan bruges indtil 105 cm (ca. 3-4 år alderen). Økonomisk sparer du en del, da barnet kan sidde længere i den, men den kan så heller ikke tages med rundt. Du kan læse om de bedste toddler stole med babyindsats her.
  2. En baby autostol, som du kan tage ud af bilen og bære over armen eller sætte på et klapvognstel og trille med. Denne autostol kan bruges fra nyfødt og op til ca. 87 cm (ca. 1 år). Herefter skal barnet i en toddler stol, der ikke nødvendigvis har babyindsats. Du kan læse om de bedste autostol til baby her

DE BEDSTE TODDLER AUTOSTOLE MED BABYINDSATS

Du kan her læse om de bedste toddler autostole med babyindsats. Gældende for dem alle er at de monteres på en IsoFix base i bilen og de har alle 360 graders drejefunktion. Drejefunktionen gør det væsentligt lettere og mere ergonomisk at sætte barnet i stolen. Derudover kan stolen drejes til både fremadvendt og bagudvendt position. Alle stolene må bruges fremadvendt fra barnet er 15 måneder – det anbefales dog at man fortsætter bagudvent længst muligt for størst sikkerhed.

Vi har testet 4 forskellige autostol til børn fra 40-105 cm ud fra disse kriterier: Sikkerhed, komfort, pris og funktion.

bedste autostol

BESAFE iZi TURN B i-Size

Bedømmelse

Be Safe iZi Turn B er super nem at montere i bilen og man kan nemt se om stolen er korrekt sat fast. Der er magneter i selerne, som gør det nemmere at få barnet ud og ind i stolen. Det er dog kvaliteten af drejefunktionen og ryglænsjusteringen sammen med det høje sikkerhedsniveau, der gør netop denne autostol til testvinder.
Jeg ville til enhver tid købe denne stol igen, så bestemt fem stjerner.

5

Bedst i test

IZi Turn B fra Be Safe er en top klasse autostol til de små. Den kan med babyindsatsen bruges helt fra spæd (40 cm) og op til 105 cm, hvilket er omkring 3-4 års alderen. Du kan dog ikke tage autostolen med som en babyautostol, men det kan også sagtens undværes. Du kan i stedet have en god bæresele med dig, som baby kan komme i, når køreturen er slut. Alternativt kan baby ligges over i en babylift, og bæres i den i stedet.

Vi har testet denne og flere andre autostole gennem et års tid og iZi Turn B er en klar vinder. Det er den stol, som er nemmest at dreje og som mindst påvirkes af snavs/småsten fra fodtøj.

iZi Turn B har brede stropper og 5-punktssele for øget sikkerhed. Selve skallen på denne autostol er lavet af fast og dog fleksibelt plastik, som kan give sig og minimere energien omkring barnet ved en eventuel kollison. Derudover medfølger en ekstra beskyttelse (SIP+), som monteres på den side af autostolen, der vender ud mod bildøren. Den reducerer kraften ved en sidekollision med op til 20%.

Stolen kan som sagt bruges fra nyfødt med den bløde babyindsats. Indsatsen kan bruges indtil barnet er 87 cm, men jeg tog den væk lidt tidligere, da jeg synes min dreng havde brug for lidt mere plads. Dit barn skal blot være over 61 cm før du må fjerne babyindsatsen.

Be Safe iZi Turn B er super nem at montere i bilen og man kan nemt se om stolen er korrekt sat fast. Der er magneter i selerne, som gør det nemmere at få barnet ud og ind i stolen. Det er dog kvaliteten af drejefunktionen og ryglænsjusteringen sammen med det høje sikkerhedsniveau, der gør netop denne autostol til testvinder.

Jeg ville til enhver tid købe denne stol igen, så bestemt fem stjerner.

Se de bedste priser på Be Safe iZi Turn B her:
bedste autostol

Bedst til prisen – meget værdi for pengene

Cybex Sirona Z2 i-Size

Man kan ikke komme udenom Cybex, når vi snakker autostole. Sirona Z2 er nyeste udgave af den populære Sirona autostol med det karakteristiske æggeformede design.

Sirona er på alle måder et rigtig godt valg til dit barn. Stolen har fem liggepositioner og med babyindlægget, kan den lille ny næsten komme til at ligge helt fladt. Sirona kan som de andre toddler stole ikke bæres med ud af bilen – hvis du ønsker dette, skal du gå efter Cloud Z2 fra Cybex i stedet.

Sirona Z2 har 5-punkt sele og sidebeskyttelse (LSP-system) – sikkerheden er i orden.

Sirona Z2 skal ligesom Cloud Z2  monteres på Base Z eller Z2 fra Cybex med Isofix, der er drejebaser. En kæmpe fordel, der skåner mor og far ryggen for vrid i ryggen.

Autostol måler monteret i basen: H: 67 B: 43 D: 71,5 cm og vejer 15 kg inkl base.

Jeg kan varmt anbefale dig at købe en Sirona Z2 fra Cybex, men køb den fra ny, så du får nyeste model. Jeg har erfaring med at ældre modeller har problemer med at drejefunktionen enten låser sig eller fungerer rigtig dårligt. Så køb fra ny – den skal bruges i mange år.

Og et lille tip; Hvis dit barn har beskidt fodtøj, så tag dem af inden du drejer barnet ind på plads. Så undgår du snavs og små sten under og i autostolen og forlænger levetiden væsentligt.

Fordele:
  • 5 liggepositioner
  • Blød indsats til at støtte en lille nyfødt
  • L.S.P integreret – ekstra sidekollisionssikkerhed
  • Kan vokse med barnet helt op til 105 cm (ca. 3-4 år)
  • Magnetisk seleholder
  • Vaskbart betræk
Ulemper:
  • Ved alt for meget snavs og små sten kan drejefunktionen forringes og blive svært at bruge.
Se de bedste priser på Cybex Sirona Z2 her:
bedste autostol

Lækker tysk kvalitet

BRITAX-RÖMER DUALFIX i-Size

Dualfix i-Size er den eneste autostol fra Britax Römer, der kan er i-Size godkendt og kan bruges fra nyfødt med spædbarnsindlæg.

Dualfix er en super lækker autostol, der nemt vokser med dit barn. Den har 12 forskellige indstillinger og kan derfor indstilles perfekt til både baby og større barn. Ved en af positionerne kan baby komme i en ergonomisk flad liggestilling, hvilket et perfekt til længere køreture.

Autostole fra Britax Römer er god tysk kvalitet, hvor sikkerheden er i top. Stolen har 5-punkts sele og bløde absorberende brystplader, for ekstra beskyttelse over barnets bryst. Derudover er stolen sidekollisionstestet og antivip system for øget beskyttelse i tilfælde af uheld.

Stolen er lavet i lækre slidstærke materialer og er nem at notere med iso-fix i bilen.

Bestemt et virkelig godt valg af autostol.

Se de bedste priser på Dualfix i-Size her:

Et prisvenligt godt alternativ til Dualfix i-Size

BRITAX-RÖMER DUALFIX 2 R

Hvis du ønsker en lidt mere prisvenlig autostol fra Britax-Römer, som er DUALFIX 2 R et rigtig godt bud. Den er ikke i-Size godkendt, hvilket ikke har nogen sikkerheds eller funktionsmæssige betydning for stolen. Den kan bruges fra spæd som Dualfix i-Size og samme høje sikkerhed, blot billigere.

Bestemt værd at overveje, hvis du ønsker en autostol fra Britax-Römer.

Se de bedste priser på Britax Römer Dualfix 2 R her:

Sædebeskytter under autostolen i bilen

Kørepose til autostol

En kørepose til baby autostole er super smart og noget jeg ville ønske jeg havde kendt til tidligere. Min børn har altid sparket en dyne af og har derfor altid været pakket ind i ulddragt, når de skulle i autostolen. Men det er faktisk ikke særlig godt at give dit barn en ulddragt på under selen i stolen. Dragten fungerer som en pude, der gør at selen ikke kan strammes helt ind til baby. I tilfælde af uheld vil det betyde at overtøj bliver mast sammen og baby sidder for løst i stolen. Derfor er det smart med køreposen, for her spændes baby fast i stolen og “posen” lukkes udenom selen og holder baby varm. Derudover er det en enorm time-saver, når man hurtigt skal ud af døren med baby og evt. søskende, da baby kan sættes direkte i stolen. Vil dog kun anbefale køreposen til efterår og vinterbørn, da den er for varm om sommeren.

Læs mere om autostole til baby her.

kørepose til autostol

Bedst til prisen

SLEEPBAG KØREPOSE

Sleepbag har lavet en rigtig lækker blød kørepose. Den passer perfekt i autostolen og lukkes meget nemt om baby. Den er god varm og kan nemt vaskes i maskinen. Et rigtig godt køb hvis du venter en baby, der kan bruge den gennem efterår og vinter.

Fordele:

# Lækker blød

# Nem at vaske

# Kan svøbes om baby og man kan selv justerer hvor “stramt” den skal sidde

Ulemper:

# Et aktivt barn kan sparke posen åben flere steder, da det er tre dele, der foldes over hinanden

Vejl. udsalgspris 799 kr.

Eksklusivt tilbud!

Få 15 % på den lækre Sleepbag på sleepbag.dk med

Rabatkoden: BABY15

kørepose til autostol

Bedst i test

VOKSI MOVE

Med Voksi Move kan man godt blive lidt misundelig på baby. Hvem ville ikke ønske at sidde i bilen og putte i en dyne med lynlås. Baby spændes sikkert fast i autostolen og kan nemt holde varmen i denne bløde kørepose. Move kan også bruge som kørepose i  barnevogn og klapvogn op til 75 cm. Move er lavet i en god kombination af uld, dun og bomuld. Især rygdelen af uld er smart, da ulden transporterer fugten væk fra barnet. Move lukkes med lynlås, hvilket både er et plus og et minus. Det er et plus, da baby ikke kan sparke en lynlås op, men til gengæld er det et minus at posen ikke kan tilpasses med stropper, så man selv kan tilpasse hvor stramt eller løst den skal sidde.

Fordele:

# Lækre naturlige materialer

# Lynlås, så baby ikke kan sparke posen åben ved benene

Ulemper:

# Høj pris

# Lidt løs om barnets arme

# Kan med fordel bruges i barnevogn og klapvogn indtil baby bliver for lang