Termotøj til børn er svært at undvære i det danske klima. Til kølige dage inden flyverdragten skal findes frem eller gemmes væk og under regntøjet på våde dage. Det skal kunne holde til at leg i sandkassen, ture på rutsjebanen, kravle i træer og meget mere.
Hvilket termotøj er bedst?
Vi har testet forskellige mærker af termotøj og vurderet på slidstyrke, materiale/kvalitet, pris og pasform.
Anmeldelserne er baserret på ægte tests gennem flere år. Termotøj findes både med og uden coatet overflade. Den coatede termotøj har en lidt mere gummiagtig overflade, som gør overtøjet lidt mere vandafvisende. Begge typer termotøj er anmeldt herunder:
Det bedste termotøj
Almindeligt termotøj uden coated overflade.
Bedst i test
Wheat
Blødt og let i kvaliteten – nemt under regntøjet på våde dage.
Wheat er klart en af favoritterne, når det gælder termotøj.
Wheat laver klart det blødeste termotøj på markedet. Det er lidt tykkere i kvaliteten end Mikk Line og Celavi og er meget blødere. Selvom det er lidt tykkere passer det stadigt perfekt under regntøjet.
Termotøjet fra Wheat er slidstærkt og klarer fint at blive vasket jævnligt. Kan tilmed tørretumbles. Så i tilfælde af uheld eller andet kan dette termotøj sagtens vaskes, tørres og være klar igen til næste dag.
Wheats smukke prints og kvalitet gør at jakken fint kan gøre det ud for en lækker sommerjakke også. Et virkelig lækkert produkt. Det eneste der er svært ved Wheat er at vælge imellem de mange smukke prints og farver.
Et rigtig godt køb som sagtens kan bruges til flere børn – endda 4 stk 😉
Læs også om Wheat termoregn – vandtæt termotøj.
Vejl. pris fra: 279 kr pr. del
Bedst til prisen
Mikk line basis
Termo tøj fra Mikk Line er uden tvivl testens bedste produkt til prisen. Termo tøjet er nemt at komme i og er af en god slidstærk kvalitet.
Det er let vandskyende og ikke vandafvisende som Mikk Line Duvet termotøj. Derimod er dette basis termotøj godt under regntøjet, hvilket Duvet ikke fungere så godt til.
Kvalitetsmæssigt er Mikk Line og Celavi meget lig hinanden, men grunden til at Mikk Line vinder bedst til prisen er afslutningen ved halsen. Mikk Line går lidt længere op i halsen og skærmer bedre mod vinden. Lille og ikke afgørende detalje for dit valg. Så hvis du mangler budgetvenligt termotøj, kan varmt anbefale både Mikk Line og Celavi.
Se de bedste priser på Mikk-Line basis termotøj her:
Bedst i test til pigerne – det smukkeste termosæt
En Fant
Termosættet fra En Fant er bare så fint. Perfekt til piger, der ønsker lidt feminine detaljer. Kvaliteten er super lækker. Det er vandafvisende og vindtæt og har en lækker rib afslutning ved både hænder og fødder, som holder for vinden. Der er også et lille hul til tommelfingeren, så ribkanten kan varme lidt af hånden. En lille detalje, som de fleste børn elsker.
Vi kan varmt anbefale dette skønne termosæt.
Se de bedste priser på En Fant termosættet med flæser her:
Se de bedste priser på En Fant termotøj uden flæser her:
Blødt og lækkert termosæt
Liewood
Termosættet fra Liewood er lige så lækkert blødt som Wheat. Det er vandafvisende og vindtæt og nemt at komme i for den små.
Kvalitetsmæssigt fortjener Liewood bestemt 5 stjerner. Termosættet fra Liewood får dog “kun” 4 stjerner, da det i min bog trækker ned, at man kun kan købe termotøjet som et sæt og ikke enkeltvis. Men bestemt lækkert termotøj.
Se de bedste priser på Liewood termotøj her:
Godt slidstærkt termotøj
Marmar Copenhagen
Termotøjet fra Marmar kan du have i flere år og til flere børn. Jeg har et sæt fra Marmar, som har holdt til 4 børn og stadigt hverken har huller eller andet. Så god kvalitet.
Marmar har i de små størrelser lavet slidforstærkning bagpå og på knæene, så der ikke så nemt slides hul. Kvaliteten er let og kan sagtens passe under regntøjet. Det er ikke så blødt som termotøj fra Wheat, men mere slidstærkt end Celavi og Mikk-Line.
En enkelt stjerne mister de dog ved pasformen på jakken. Jeg synes den er lidt for bred og firkantet over skulderne og lidt smal i ærmerne. Det kan være svært at klemme en striktrøje under jakken. Her er Wheat lidt mere rummelig. Hvis du har et petit barn, kan termotøj fra Marmar være helt perfekt.
Se de bedste priser på Marmar termotøj her:
Et godt basis termosæt
CeLaVi
Celavi er yderst budgetvenligt og fint i kvaliteten. Termotøjet er nemt at komme i og er af en god slidstærk kvalitet.
Det er let vandskyende og ikke vandafvisende som Mikk-Line Duvet termotøj. Derimod kan dette basis termotøj passe under regntøjet, hvilket Duvet ikke fungerer så godt til. Kvalitetsmæssigt er Mikk Line og Celavi meget lig hinanden. Mikk Line går lidt længere op i halsen og skærmer bedre mod vinden. Lille og ikke afgørende detalje for dit valg. Så hvis du mangler budgetvenligt valg, kan varmt anbefale både Mikk Line og Celavi.
Se de bedste priser på CeLaVi basis termotøj her:
Yderst budgetvenligt – BIlligste termosæt i testen
Steenholt Lund
Termotøjet fra Steenholt kan de fleste være med på prismæssigt. Klart billigste termosæt på markedet. Kvaliteten er lidt som basis termotøjet fra Celavi og MikkLine. Designet er dog noget anderledes. Som I kan se på billedet har dette termotøj ikke ribkant som afslutning på jakkens ærmer. Det er selvfølgeligt en smagssag. Min søn synes ikke at det mangles, men jeg kunne godt have ønsket ribkanten til at holde facon på jakken og kold luft ude.
Termosættet fra Steenholt har reflekser, regulerbar linning samt forstækninger på knæ og bagdel, som de fleste andre termosæt.
Pasformen er lidt mere rummelig end de andre mærker, så hvis du har et lille og smalt barn, vil jeg anbefale et af de andre mærker i stedet. Men bestemt et super fornuftigt sæt termotøj til en god pris.
Vejl. pris fra: 150 kr for et sæt
Det bedste termotøj med coated overflade
Varmer som almindeligt termotøj, men har fået en overfladebehandling, der gør termotøjet vandtæt. Perfekt til dage med let regn, fugtigt græs efter morgendug. Til vandpytte hop og kraftig regn vil jeg anbefale regntøj eller den vandtætte termodragt fra Wheat, som har tapede vandtætte sømme. Men til alle andre kølige dage er coatet termotøj perfekt udetøj.
Bedst til prisen
Impala coated
Impala termotøj er virkelig value for money. Rigtig fin kvalitet med coated overflade, som gør det vandafvisende og ikke blot vandskyende som almindeligt termotøj. Så når græsset er fugtigt eller i en lille byge, kan dette sæt sagtens holde tørt.
Jeg er personligt kæmpe fan af coated/overfladebehandlet termotøj. Det er nemt at tørre af for skidt og giver børnene et godt yderlag efter flyverdragten er parkeret. Kvalitetsmæssigt er Impala stort set som Mikk-line Duvet blot til en lavere pris.
Kan varmt anbefales.
Se de bedste priser på Impala termotøj her:
Bedst i test til de små
Wheat Aiko
Wheat er virkelig stærke på deres overtøj og har kæmpe succes med deres termoregn – termotøj og regntøj i et. Det forstår vi godt – Det er genialt til de små.
Dragten hedder Aiko og er let og behagelig for de små at have på og ikke så tyk som en flyverdragt. Der er isolering fra termotøjet, men yderdelen er som regntøj. Så smart til kolde fugtige dage og langt mere behagelig end to lag for de 0-3 årige.
Termoregn findes også som to delt til de større børn. Jeg vil dog anbefale termotøj og regntøj hver for sig til de større børn, så de har mulighed for at tage et lag af uafhængigt af hinanden, når de er aktive på legepladsen. Men dragten her er genial til børn under 3 år, som stadigt sidder meget ned og leger og ikke har det samme aktivitetsniveau som de større børn.
Et virkelig godt køb i god kvalitet som sagtens kan bruges til flere børn.
Til lune forår/sommerdage vil jeg anbefale en softshell dragt til de små, når termoregn bliver for varm. Læs mere om dem her.
Se de bedste priser på Wheat Aiko her:
Perfekt yderlag – vandskyende overflade
Mikk line duvet
Mikk-line laver super lækkert termotøj. Jeg er ret stor fan af denne coatede udgave, som Mikkline kalder Duvet. Den varmer som termotøj, men har fået en overfladebehandling, der gør termotøjet vandafvisende. Det er ikke vandtæt og ikke regntøj, men nok til at holde dug og let regn væk. Overflade gør det også nemt at tørre pletter væk med en klud i stedet for en tur i vaskemaskinen. Men hvis en vask kræves, tørre det hurtigt over natten.
Pasformen er god rummelig som Mikk-Lines basis termotøj. Nemt for de små at komme i selv. Dette termotøj kunne sagtens være testvinder, men får en stærk anden plads pga prisen i forhold til Impala. Største (eneste) forskel på Impala og Mikk-Line Duvet er, at Mikk-line har hul i ribkanten ved håndleddet til at sætte tommefingeren igennem, så ribkanten fungerer som en halv handske på de køligere dage. Detalje, men mine børn er ret vild med det 🙂
Se de bedste priser på Mikk-Line Duvet termotøj her:
Lækker blødt yderlag – vandskyende overflade
Mikk-line duvet med fleece
Som skrevet tidligere er jeg ret stor fan af det coatede termotøj, som Mikk line kalder Duvet. Duvet findes også i en udgave med fleece for i jakken, som jeg vil fortælle om her. Fleece foringen gør lige jakken lidt ekstra lækker blød og lidt ekstra varm. Så hvis du har et varmt og meget aktivt barn vil jeg ikke anbefale at vælge denne udgave med fleece for, men i stedet gå med den almindelige Duvet eller Impala sættet. Har du derimod et barn, der ofte sidder stille og leger i sandkassen og måske godt kunne bruge lidt ekstra varme, så er dette sæt helt perfekt. Den coatede overflade beskytter også lidt mod fugt fra en kold sandkasse eller vådt græs.
Pasformen er god rummelig uden at blive alt for stort som Mikk Lines basis termotøj. Dejlig nemt for de små at komme i selv. Dette termotøj kunne sagtens være testvinder, men får en stærk anden plads pga prisen i forhold til Impala. Hvis du ønsker et mellemlag – altså noget der kan gå under regntøjet, så vil jeg anbefale Mikk Line basis eller termotøj fra Wheat i stedet.
Se de bedste priser på Mikk-Line Duvet med fleece her:
Blødt termotøj med fleece for
CeLaVi coated
Ligesom Mikk-line Duvet med fleece, har dette termotøj fra Celavi også fleece indeni jakken. Det gør jakken ekstra blød og lækker at have på og selvfølgelig også lidt varmere. Til de varmeste forårsdage, kan det muligvis blive lidt for varmt. Men til største delen af dagene i det danske klima er den perfekt.
Det eneste minus ved fleece foret er forlænget tørretid efter vask. Coated termotøj bør ikke tørretumbles og fleece tager bare ret lang tid om at lufttørre. Men ellers er det et super fint termosæt.
Se de bedste priser på CeLaVi coated her:
Anbefalinger til valg af termotøj til børn
Børn 0-3 år:
- En termoregndragt fx. Aiko fra Wheat
- En Softshell dragt
- En termojakke eller sommerjakke
Til de små, der stadigt tumler rundt en del på jorden, vil jeg anbefale den vandtætte termoregndragt, Aiko, fra Wheat. Så er det lille barn er fri for to lag (termometer og regntøj), som godt kan blive lidt svært at bevæge sig ordentligt i. Til lunere forårsvejr og våde sommerdage, hvor termoregndragten er for varm, vil jeg anbefale en softshell dragt. Derudover en sommerjakke, som kunne være termojakke fra fx. Wheat.
Børn 3-6 år:
- To sæt termotøj
- Et coated termosæt som kan bruges de fleste dage også i let regnvejr. Fx. Impala eller Mikk-Line
- Et almindeligt termosæt, som kan bruges under regntøjet på dage med kraftig regn og store vandpytter i børnehaven. Fx. Wheat eller Mikk-Line
Jeg synes sjældent et sæt termotøj er nok til børnehavebørn, så jeg vil anbefale et coated termosæt og et almindeligt termosæt. Termojakkerne kan også sagtens udgøre det for forårsjakke/sommerjakke
Børn 6 år og op:
Her er et sæt termotøj som regel nok. Jeg vil igen anbefale et coated sæt, da min erfaring er at regntøjet sjældent kommer på med mindre det vælter ned udenfor.
Måske du også vil læse
Termotøj er tøj lavet af isolerende materialer, der hjælper med at bevare kroppens varme. Det fungerer ved at skabe et isolerende luftlag omkring kroppen, hvilket reducerer varmetab og holder barnet varmt.
Termotøj er særligt velegnet til kølige og kolde vejrforhold som efterår, forår og vinter. Også godt til kølige danske sommeraftener eller som sommerjakke.
Det er vigtigt at vælge termotøj i barnets aktuelle størrelse. Tøjet skal sidde så det er plads til en striktrøje under og der skal være plads til bevægelse. Men det skal selvfølgeligt ikke være så stort at barnet ikke kan bevæge sig ordentligt i det. Justerbare stropper kan også hjælpe med at sikre en god pasform.
Populære isolerende materialer inkluderer dun, syntetiske fibre som polyester eller teknologier som Thinsulate. Hvert materiale har sine egne fordele, men syntetiske materialer er ofte mere modstandsdygtige over for fugt.
Termotøj kan fungere som yderbeklædning i tørre og milde vejrforhold. I våde eller meget kolde forhold anbefales det at kombinere det med en vandtæt og vindtæt regnjakke eller softshell jakke.
Læs altid plejeetiketten, men generelt anbefales det at vaske termotøj på lav temperatur med en mildt vaskemiddel og undgå brug af skyllemiddel, da det kan påvirke materialets isolerende evne.
Det anbefales ikke at bruge termotøj i bilens autostol, da det kan påvirke sikkerheden. Det er bedst at tage termotøjet af, når barnet er fastspændt i autostolen. Det anbefales generelt ikke at bruge overtøj i autostole.
Ja, termotøj kan godt bruges til vinteraktiviteter som skiløb, da det holder barnet varmt og tillader bevægelsesfrihed. Sørg for at vælge en model, der er velegnet til ekstra kolde forhold. Vi anbefaler dog et par skibukser i stedet, hvis det er rigtig koldt.
INDHOLD