AMMEPUDE

Alle anmeldelser er baseret på vores egne tests og skrevet fra hjertet. Ingen betalte anmeldelser, men siden finansieres gennem links i artiklen. Vi sætter derfor stor pris på, når du handler gennem vores links og dermed støtter vores arbejde

En ammepude er designet til at give dig støtte mens du ammer, så du bedre kan slappe af i skuldrene og resten af kroppen, som får mælken til at løbe bedre.

Jeg har testet 9 forskellige ammepuder og opdelt dem i nedenstående tre typer:

Læs mine anbefalinger om ammepuder efter anmeldelserne

Ammepude med bindebånd

En ammepude med bindebånd har lidt form som et U, er formbare, men sidder alligevel fast om kroppen på grund af bindebåndet og giver en rigtig god støtte. En klar favorit ammepudetype.

ammepude

BEDST I TEST

THAT’S MINE AMMEPUDE

Ammepude fra That’s mine en klart favorit i denne test – en virkelig gennemtænkt ammepude med flere funktioner. Puden er lavet af økologisk bomuld og fyldt med antibakterielle krøyerkugler (flammingokugler uden skadelig kemi). Kuglerne gør puden nem at forme under barnet og giver en god støtte til dig under amning. Ammepuden er super smart, fordi den kan bindes fast om dig, så den ikke glider rundt.

Derudover kan ammepuden både bruges på legetæppet som “stol” og rygtræner for baby. Jeg synes personligt denne pude er alle pengene værd – den sidder super godt, giver en god støtte og har flere funktioner til babys udvikling.

Jeg kan anbefale dig at købe den mens du er gravid. Den er super god som gravitetssovepude til aflastning af ryggen og bækken.

Se de bedste priser på ammepuden fra That’s Mine her:

Luksusvalget

FILIBABBA AMMEPUDE

Ammepude fra Filibabba er en ny model på markedet. Den ligger sig lidt op ad That’s Mine ammepuden, men er lidt nemmere at bruge som graviditetspude også. Ammepuden er lavet af 100 % økologisk bomuldsmusselin og fyldt med antibakterielle krøyerkugler (flammingokugler uden skadelig kemi). Kuglerne gør puden nem at forme under barnet og giver en god støtte til dig under amning. Ammepuden, Juno, har flere funktioner, da den både kan bruges som ammepude og graviditetspude. Derudover kan den også bruges som baby”stol”/rede, når enderne bindes sammen.

Juno ammepuden kan desuden bruges som rygtræner for baby. Jeg synes personligt denne pude er alle pengene værd – den giver en god støtte, er lavet i lækre materialer og har flere funktioner til babys udvikling.

Køb Juno puden mens du er gravid, så du får mest muligt ud af den. Den er også rigtig god som gravitetssovepude til aflastning af ryggen og bækken.

Se de bedste priser på ammepuden fra FILIBABBA her:
BB HUGme ammepude

En meget flot anden plads – Overraskende god!

BBHUGME AMMEPUDE

Jeg må sige, at jeg blev meget overrasket i denne test – BBHugme ammepuden er helt genial. Den giver en fantastisk støtte og baby ligger så godt under amningen. Bindefunktionen gør en kæmpe forskel, da den giver dig mulighed for at slappe helt af i skuldre og arme, da man ikke skal bruge kræfter på at holde pude og baby på plads.

BBHUGME ammepuden er formet som en lang pølse og findes i to størrelser. Den mindste er kun tiltænkt som ammepude, hvor den største er en kombineret graviditets- og ammepude. Begge puder er fyldt med de små antibakterielle krøyerkugler, som gør puderne bløde men formbare.

Der medfølger nogle ringe til puderne, som man kan sætte for enderne til justering af pudens hårdhed – super smart detalje, så pudens fasthed ikke forsvinder i brug. Derudover kan enderne bindes om ryggen, så puden sidder godt fast om kroppen og giver en overraskende god støtte. Puderne er Oeko-tex certificeret og alt er nemt at vaske.

Jeg ville helt klart købe denne lækre ammepude igen. Kan varmt anbefales.

Den store udgave er desuden også genial som graviditetspude, da den er så blød og formbar.

En klar anbefaling til BBHugme.

Se de bedste priser her:

U FORMET AMMEPUDE

En U formet ammepude er lidt større og tyk hele vejen rundt  – lidt som en badering. Den kan virke lidt klodset, men tag ikke fejl af dens egenskaber. Den giver rigtig god støtte og er ofte den mest anbefalede blandt jordemødre.

Doomoo ammepude

BEDST TIL PRISEN

DOOMOO

Ammepuden fra Doomoo er virkelig lækker. Den findes i to størrelser, hvor den største også kan bruges som graviditetspude. Doomoo er formet som en badering, hvilket giver god støtte af ryg og lænden og giver dig bedre mulighed for at slappe af i skuldrene under amning. Der er EPS kugler i puden, som både gør den blød men samtidigt fast. Fyldet er antibakterielt og uden farlig kemi.

Jeg synes Doomoos ammepude er en rigtig god ammepude, men jeg vil klart anbefale den store størrelse, da den giver den bedste støtte. Hvis du ikke er så høj – under 1,60 cm, kan medium størrelsen på puden dog være det rigtige valg.

En super god og forholdsvis prisvenlig ammepude, som ikke mindst kan bruges som støtte til baby, når den begynder at sidde op eller som træning til at ligge på maven.

Se de bedste priser her:

V FORM/BOOMERANG AMMEPUDE

V formen – den velkendte boomerang agtige form, der er lidt smallere i enderne end på midten. Fyldet i disse puder kan være polyester fyld herunder Fossflakes fyld eller kapok-fyld. Flere danske mærker laver smukke betræk til Fossflake og kapok puden, hvilket gør den til en favorit blandt mange. Læs mere om de 3 forskellige typer fyld herunder og få inspiration til smukke betræk til de V formede puder nederst.

bedste ammepude

Allergivenlig favorit

KAPOK

Den 100% økologisk kapok fyldte ammepude er en nyere udvikling på markedet. Ammepuden er allergivenlig og kan vaskes igen og igen ved 60 grader uden at miste facon og egenskaber. 

Kapok er rigtig godt til børn, da støvmider og bakterier kan ikke leve i det – puden kan derfor også gå i arv til søskende uden bekymringer. Derudover har kapok en temperaturregulerende egenskab, der hjælper dig og baby til en behagelig temperatur under hele amningen. Sidst men ikke mindst støtter du bæredygtig produktion ved køb af en kapokpude, da kapok kan høstes år efter år, uden at træerne fældes.

Kapok ammepuden købes uden betræk og du skal derfor huske at købe det forudenved. Flere danske mærker laver smukke betræk til kapok og fossflakes puderne, hvilket gør dem til en favorit blandt mange. Se mine favoritter herunder.

SE DE BEDSTE PRISER PÅ KAPOK AMMEPUDER HER:

BEDSTE BUDGETVALG

FILIBABBA

Filibabba har lavet en polyester fyldt ammepude. Puden er betrukket med økologisk bomuld og ligger i den lidt mere budgetvenlige prisklasse. Det er klassisk ammepude, som er populær blandt mange. Det er meget en smagssag, hvilken type ammepude man bedst kan lide at bruge.

Denne type er mere fast, stadig blød og lækker for baby, men for nogen nemmere at “styre” end ammepuderne med Krøyer kugler fyld.

Se de bedste priser på Filibabba ammepuden her:

Blød klassiker

FOSSFLAKES

Fossflakes fyld er polyester fyld, som er udviklet til at bevare volumen i brug og produceret efter Oeko-Tex standard, der gør det anvendeligt for allergikere.

Hvis du foretrækker den boomerangformede puden som fossflakes og kapok puderne har, vil jeg klart anbefale kapok puden. De allergivenlige og temperaturregulerende egenskaber er et stort plus for Kapok.

Ammepuden med fossflakes fyld købes som kapok puden uden betræk og det skal derfor tilkøbes. Der findes dog super mange smukke betræk hertil, så det bliver kun svært at vælge.

SE DE BEDSTE PRISER PÅ FOSSFLAKES HER:

Betræk til Kapok og Fossflake ammepuder:

ammepude

En meget fast ammepude

ERGOBABY

Ergobaby ammepuden er lavet i fast skum og har en særlig form på puden, der gør, at babys hoved løftes en smule op og støtter baby i at drikke og fordøje mælken bedre. Ammepuden er udviklet med erfaringer fra mødre og eksperter og virker bestemt gennemtænkt. Jeg synes dog puden er lidt hård. Derudover mangler jeg virkelig bindefunktionen omkring ryggen, så puden holdes fast til kroppen. Ergobaby er ikke vores favorit, men puden giver dog ok støtte til ryg og arme. Så hvis du er til en mere fast pude, så er denne ammepude, det helt rette valg.

Se de bedste priser her:
That's mine ammepude

Genial lille pude til det sensitive barn

THAT’S MINE COMFY ME

ON THE GO AMMEPUDE

Denne lille pude er egentlig ikke en traditionel ammepude, men jeg har valgt at tage den med alligevel. Den er bare super smart at have med til afskærmning for baby, når man ikke lige er hjemme i trygge rammer.

Puden har et indbygget stykke stof, som gør det muligt at skærme for både bryst og baby, når man skal amme på farten. Derudover er stoffet også en smart afskærmning for solen, hvis du som jeg har fået en sommerbaby.

Hvis du har et sensitivt barn kan stoffet også være en hjælp til at skabe ro til søvnen.

SMUKKE AMMEPUDEBETRÆK TIL KAPOK OG FOSSFLAKE PUDERNE

Ofte stillede spørgsmål om ammepuder

Hvad er en ammepude?

En ammepude er designet til at give dig støtte mens du ammer, så du bedre kan slappe af i skuldrene og resten af kroppen, som får mælken til at løbe bedre. Nogle mødre ammer i lang tid eller mange gange i løbet af dagen og her er det ekstra vigtigt at skåne ryg, nakke og skuldre mest muligt. Det er vigtigt af ammepuden er forholdsvis fast, så fyldet ikke blot “forsvinder” under baby og dine arme.  Samtidigt skal fyldet heller ikke være så fast, at det ikke kan formes lidt. Valget af ammepude kan være svært og er selvfølgelig også et spørgsmål om smag og behag. Vi har her i testen fundet de ammepuder, som vi mener giver den bedste komfort og støtte. Vi håber at overstående anmeldelser kan hjælpe dig lidt på vej i dit valg. 
Har du brug for andet til amningen kan du også læse om ammebh’er og ammeindlæg.
Et andet lille tip, som virkelig kan anbefales mens du sidder og ammer og skal få kroppen til at slappe helt af. Prøv lige at drømme med her. Sæt dig til rette i sofaen med ammepude, baby og evt. en kop kaffe og stik nu fødderne ned i et fodmassageapparat. Fodmassage sender kroppen signaler om at slappe af og den stille stund med dit barn, kan lige nyder lidt ekstra. Læs om de bedste fodmassageapparater her.
Læs også om kaffens positive påvirkning på kroppen her.
God amning 🙂

Hvad er en god ammepude?

Det er vigtigt af ammepuden er forholdsvis fast, så fyldet ikke blot “forsvinder” under baby og dine arme, men samtidigt skal fyldet heller ikke være så fast at det ikke kan formes lidt. Valget af ammepude kan være svært, men jeg håber at overstående anmeldelser kan hjælpe dig lidt på vej i dit valg. 

Hvilken ammepude er bedst?

Jeg vil klart anbefale en formbar ammepude med bindebånd. Den har lidt form som et U og sidder fast om kroppen pga bindebåndet. Netop denne type ammepude giver en rigtig god støtte.
Jeg vil helt klart anbefale ammepuden fra That’s Mine eller BBHugme.

Hvad gør en ammepude?

En ammepude er designet til at give dig støtte mens du ammer, så du bedre kan slappe af i skuldrene og resten af kroppen, som får mælken til at løbe bedre. Nogle mødre ammer i lang tid eller mange gange i løbet af dagen og her er det ekstra vigtigt at skåne ryg, nakke og skuldre mest muligt.

Måske du også vil læse…