De bedste autostole til børn 0-4 år (40-105 cm)

Alle anmeldelser er baseret på vores egne tests og skrevet fra hjertet. Ingen betalte anmeldelser, men siden finansieres gennem links i artiklen. Vi sætter derfor stor pris på, når du handler gennem vores links og dermed støtter vores arbejde

At finde den rette autostol til dit barn er lidt en jungle, men vi har forsøgt at gøre valget lidt nemmere for dig. Vi har i denne test fokus på autostol 9 36 kg – det vil sige autostole, der kan bruges fra nyfødt og op til 4 års alderen og nogle endda helt til autostole ikke længere er nødvendig.

Så venter I barn? Og er I i tvivl om hvilken autostol, der er bedst til nyfødt, så er du landet det rigtige sted.

Der findes to slags autostole til nyfødte:

  1. En toddler stol med babyindsats. En autostol, der altid sidder i bilen. Baby skal derfor løftes over i noget andet, når I er færdige med kørsel. Det er en drejbar autostol. En autostol, der vokser med barnet og kan bruges indtil 105 cm (ca. 3-4 år alderen). Økonomisk sparer du en del, da barnet kan sidde længere i den, men den kan så heller ikke tages med rundt. Du kan læse om de bedste toddler stole med babyindsats her på siden.
  2. En baby autostol. En autostol, som du kan tage ud af bilen og bære over armen eller sætte på et klapvognstel og trille med. Denne autostol kan bruges fra nyfødt og op til ca. 87 cm (ca. 1 år). Herefter skal barnet i en toddler stol. Du kan læse om de bedste autostol til baby her

Test af autostol 9 36 kg

Du kan her læse om de bedste toddler autostole med babyindsats. Gældende for dem alle er at de monteres på en IsoFix base i bilen og de har alle 360 graders drejefunktion. Drejefunktionen gør det væsentligt lettere og mere ergonomisk at sætte barnet i stolen.

Pas på dit barn og kør bagudvendt

Alle autostole må i følge loven bruges fremadvendt fra dit barn er 15 måneder. Vi vil dog virkeligt anbefale at have dit barn bagudvendt til 3-4 års alderen for størst sikkerhed. Det er 5 x mere sikkert at sidde bagudvendt for et lille barn. Kraftpåvirkningen for hoved, nakke og ryggen er væsentlig lavere.

Vi har testet 4 forskellige autostol til børn fra 40-105 cm ud fra disse kriterier: Sikkerhed, komfort, pris og funktion.

De bedste toddler autostole 9 36 kg med babyindsats

bedst i test autostol baby

BEDST I TEST

AXKID SPINKID i-Size

Høj sikkerhed og komfort til en god pris
Vejl. pris 3.499 kr
Spar 10 % på autostole hos Axkid med rabatkoden: bbaby10 

Spinkid fra svenske Axkid indtager helt fortjent bedst i test titlen. Imponerende fokus på sikkerhed og komfort og samtidigt til en rigtig god pris. Som forælder ligger sikkerhed for ens børn som regel altid øverst på listen, og det gælder også for Axkid, der kun laver autostole til bagudvendt position, da alle tests og studier viser at bagudvendt position længst muligt, beskytter de mest sårbare
dele af et barns krop, såsom nakken og hovedet bedst.

Spinkid er designet med tanke på både sikkerhed og komfort. Det justerbare hovedstøtte har hele 12 trin og er super nem at regulere. Derudover har autostolen et avanceret “sleep well” system, der kan hælde sædet i behagelig liggeposition. Spinkid kan bruges helt fra spæd og indtil dit barn er 105 cm (3-4 års alderen).

Spinkid er lavet i lækre bløde materialerne og installationen er super nem med isofix.

Autostol måler: H: 63 B: 44 D: 63 cm og vejer 14 kg.

Et sidste stort plus er prisen. Autostolen kommer med base inkluderet, så det er altså en rigtig skarp pris. Vi kan varmt anbefale Spinkid fra Axkid.

bedste autostol

PREMIUM AUTOSTOL

BESAFE iZi TURN B i-Size

Luksusvalget – lækkert design og høj sikkerhed

IZi Turn B fra Be Safe er en top klasse autostol til de små. Den kan med babyindsatsen bruges helt fra spæd (40 cm) og op til 105 cm, hvilket er omkring 3-4 års alderen. Du kan dog ikke tage autostolen med som en babyautostol, men det kan også sagtens undværes. Du kan i stedet have en god bæresele med dig, som baby kan komme i, når køreturen er slut. Alternativt kan baby ligges over i en babylift, og bæres i den i stedet.

Vi har testet denne og flere andre autostole gennem et års tid og iZi Turn B er en klar vinder. Det er den stol, som er nemmest at dreje og som mindst påvirkes af snavs/småsten fra fodtøj.

iZi Turn B har brede stropper og 5-punktssele for øget sikkerhed. Selve skallen på denne autostol er lavet af fast og dog fleksibelt plastik, som kan give sig og minimere energien omkring barnet ved en eventuel kollison. Derudover medfølger en ekstra beskyttelse (SIP+), som monteres på den side af autostolen, der vender ud mod bildøren. Den reducerer kraften ved en sidekollision med op til 20%.

Stolen kan som sagt bruges fra nyfødt med den bløde babyindsats. Indsatsen kan bruges indtil barnet er 87 cm, men jeg tog den væk lidt tidligere, da jeg synes min dreng havde brug for lidt mere plads. Dit barn skal blot være over 61 cm før du må fjerne babyindsatsen.

Autostol måler: H: 50-62 B: 44 D: 73 cm og vejer 15 kg.

Be Safe iZi Turn B er super nem at montere i bilen og man kan nemt se om stolen er korrekt sat fast. Der er magneter i selerne, som gør det nemmere at få barnet ud og ind i stolen. Det er dog kvaliteten af drejefunktionen og ryglænsjusteringen sammen med det høje sikkerhedsniveau, der gør netop denne autostol til testvinder.

Jeg ville til enhver tid købe denne stol igen, så bestemt fem stjerner.

Se de bedste priser på Be Safe iZi Turn B her:
bedste autostol baby

BEDST TIL PRISEN – ET VIRKELIG GODT KØB PÅ DEN LANGE BANE

BRITAX-RÖMER swivel

LÆKKER TYSK KVALITET

Swivel autostolen fra Britax Römer er klart det bedste valg på den lange bane – bedst til prisen autostol 9 36 kg. Her får du en prisvenlig autostol, der kan bruges fra spæd og helt op til 7 års alderen, da autostolen ved 3-4 års alderen kan vendes fremad og laves om til en super lækker selepude sæde – stadigt godt beskyttet at de dybe sidevinger og ekstra hoftebeskyttelse. Autostole fra Britax Römer er god tysk kvalitet, hvor sikkerheden er i top

Swivel har 5 punktssele og brede stropper for øget sikkerhed og høj komfort. Når autostolen vendes fremad og tilpasses større børn, bruges bilens sele i stedet for. Et stort plus er dog at de tilbagelænede positioner bevares gennem hele stolens levetid og komforten er dermed lige så god om barnet er 3 eller 6 år.

Swivel kan dreje 360 grader og gør det super nemt at sætte barnet i bilen. Vi anbefaler til en hver tid at du har dit barn siddende bagudvendt længst muligt – gerne 3-4 års alderen. Det er klart den position dit barn er bedst beskyttet. Og det er muligt med Swivel autostolen fra Britax.

Autostol måler: H: 57 B: 44 D: 56 cm og vejer 14 kg.

Stolen er lavet i lækre slidstærke materialer, betrækket kan nemt vaskes og autostolen moteres nemt med iso-fix.

Bestemt et virkelig godt valg af autostol til en fornuftig pris.

Køb billigst hos Jollyroom eller se de aktuelle priser på Swivel her:

Et populært valg

Cybex Sirona Gi i-Size

Man kan ikke komme udenom Cybex, når vi snakker autostole. Sirona GI er virkelig value for money udgaven af den populære Sirona autostol med det karakteristiske æggeformede design.

Sirona er på alle måder et rigtig godt valg til dit barn. Stolen har fem liggepositioner og med babyindlægget, kan den lille ny næsten komme til at ligge helt fladt. Sirona kan som de andre toddler stole ikke bæres med ud af bilen – hvis du ønsker dette, skal du gå efter Cloud model fra Cybex i stedet.

Sirona Gi har 5-punkt sele og sidebeskyttelse (LSP-system) – sikkerheden er i orden.

Sirona Gi monteres på Base G, som også kan bruges af Cloud G baby autostolen. Basen monteres med Isofix og er en 360 grader drejebase, så du nemt kan sætte dit barn i stolen. En kæmpe fordel, der skåner mor og far ryggen for vrid i ryggen.

Autostol måler monteret i basen: H: 75 B: 44 D: 71 cm og vejer 13 kg.

Ønsker du en god, budgetvenlig autostol, så kan jeg helt bestemt anbefale dig at købe en Sirona Gi fra Cybex, men køb den fra ny, så du får nyeste model. Jeg har erfaring med at ældre modeller har problemer med at drejefunktionen enten låser sig eller fungerer rigtig dårligt. Så køb fra ny – den skal bruges i mange år.

Og et lille tip; Hvis dit barn har beskidt fodtøj, så tag dem af inden du drejer barnet ind på plads. Så undgår du snavs og små sten under og i autostolen og forlænger levetiden væsentligt.

Fordele:
  • 5 liggepositioner
  • Kan bruges fra 3 måneder
  • L.S.P integreret – ekstra sidekollisionssikkerhed
  • Kan vokse med barnet helt op til 105 cm (ca. 3-4 år)
  • God ventilation i stolen
  • Drejebase
  • Vaskbart betræk
Ulemper:
  • Ved alt for meget snavs og små sten kan drejefunktionen forringes og blive svært at bruge.

Skal autostolen bruges fra spæd?

Hvis du autostolen skal bruges fra spæd, kan du enten
1. Købe en babyautostol, som Cybex Cloud, som kan tages med ud af bilen
2. Købe en toodler stol med spædbarnsindlæg. Det har Cybex Sirona T i-Size. Den har spædbarnsindlæg og er lavet til at være babys første stol, men samtidigt vokse med barnet. Smart – stolen kan derfor bruges over 3-4 år og du er fri for at skifte mellem flere forskellige.

Du kan finde de bedste priser på både Sirona Gi og T herunder.

Se de bedste priser på Cybex Sirona Gi her:
Se de bedste priser på Cybex Sirona T her:

Sædebeskytter under autostolen i bilen

Pas godt på bilens sæde og køb sædebeskyttelse til din autostol. Vi giver dig her nogle gode bud på god sædebeskyttelse – de vises med den billigst pris først:

Kørepose til autostol

En kørepose til baby autostole er super smart og noget jeg ville ønske jeg havde kendt til tidligere. Min børn har altid sparket en dyne af og har derfor altid været pakket ind i ulddragt, når de skulle i autostolen. Men det er faktisk ikke særlig godt at give dit barn en ulddragt på under selen i stolen. Dragten fungerer som en pude, der gør at selen ikke kan strammes helt ind til baby. I tilfælde af uheld vil det betyde at overtøj bliver mast sammen og baby sidder for løst i stolen. Derfor er det smart med køreposen, for her spændes baby fast i stolen og “posen” lukkes udenom selen og holder baby varm. Derudover er det en enorm time-saver, når man hurtigt skal ud af døren med baby og evt. søskende, da baby kan sættes direkte i stolen. Vil dog kun anbefale køreposen til efterår og vinterbørn, da den er for varm om sommeren.

Læs mere om autostole til baby her.

kørepose til autostol
Bedst til prisen

SLEEPBAG KØREPOSE

Sleepbag har lavet en rigtig lækker blød kørepose. Den passer perfekt i autostolen og lukkes meget nemt om baby. Den er god varm og kan nemt vaskes i maskinen. Et rigtig godt køb hvis du venter en baby, der kan bruge den gennem efterår og vinter.

Fordele:

# Lækker blød

# Nem at vaske

# Kan svøbes om baby og man kan selv justerer hvor “stramt” den skal sidde

Ulemper:

# Et aktivt barn kan sparke posen åben flere steder, da det er tre dele, der foldes over hinanden

Vejl. udsalgspris 799 kr.

Eksklusivt tilbud!

Få 20 % på den lækre Sleepbag på sleepbag.dk med

Rabatkoden: BABY20

(Gælder kun ikke i forvejen nedsatte varer)

kørepose til autostol
Bedst i test

VOKSI MOVE

Med Voksi Move kan man godt blive lidt misundelig på baby. Hvem ville ikke ønske at sidde i bilen og putte i en dyne med lynlås. Baby spændes sikkert fast i autostolen og kan nemt holde varmen i denne bløde kørepose. Move kan også bruge som kørepose i  barnevogn og klapvogn op til 75 cm. Move er lavet i en god kombination af uld, dun og bomuld. Især rygdelen af uld er smart, da ulden transporterer fugten væk fra barnet. Move lukkes med lynlås, hvilket både er et plus og et minus. Det er et plus, da baby ikke kan sparke en lynlås op, men til gengæld er det et minus at posen ikke kan tilpasses med stropper, så man selv kan tilpasse hvor stramt eller løst den skal sidde.

Fordele:

# Lækre naturlige materialer

# Lynlås, så baby ikke kan sparke posen åben ved benene

Ulemper:

# Høj pris

# Lidt løs om barnets arme

# Kan med fordel bruges i barnevogn og klapvogn indtil baby bliver for lang

Måske du også vil læse….

Alt du bør vide om autostol 9 36 kg:

Hvorfor er det vigtigt at små børn op til 4 år sidder bagudvendt?

Det er vigtigt, at små børn op til 4 år og gerne ældre sidder bagudvendt af flere årsager:
Bedre beskyttelse ved kollisioner: Bagudvendte autostole reducerer risikoen for skader på barnets nakke, ryg og hoved i tilfælde af en kollision. Denne position distribuerer kraften fra en kollision jævnt over barnets krop og mindsker risikoen for alvorlige skader.
Barnets anatomiske egenskaber: Små børns hoveder er i forhold til resten af deres kroppe større og tungere end hos voksne. Ved at have dem bagudvendt, understøttes deres hoveder bedre og mindsker risikoen for skader på nakken, da kraften fra en kollision absorberes over en større overflade.
Større beskyttelse mod frontale kollisioner: Bagudvendte autostole giver bedre beskyttelse mod frontale kollisioner, der udgør den største risiko for skader for små børn. Denne position reducerer den kraft, som barnet udsættes for, når bilen bremser pludseligt eller kolliderer med noget.
Overholdelse af sikkerhedsanbefalinger: Sundhedsorganisationer som American Academy of Pediatrics (AAP) og European Child Safety Alliance anbefaler, at små børn op til mindst 4 år sidder bagudvendt for optimal sikkerhed under kørsel.
I det hele taget er det vigtigt at respektere og følge de sikkerhedsretningslinjer og anbefalinger, der er etableret af sundheds- og sikkerhedsorganisationer for at beskytte de små passagerer bedst muligt under kørsel.

Hvilke sikkerhedsfunktioner bør man kigge efter i en autostol til babyer?

Nogle vigtige sikkerhedsfunktioner inkluderer sidekollisionsbeskyttelse, justerbare sele- og hovedstøttesystemer samt godkendelse efter de nyeste sikkerhedsstandarder. Alle de anmeldte autostole er godkendt efter nyeste sikkerhedsstandarder.

Hvad er fordelene ved en autostol, der kan vokse med barnet?

En autostol, der kan justeres i størrelsen, kan spare penge på længere sigt og sikre, at barnet altid har den rette beskyttelse.

Hvad er alders- og vægtklassificeringerne for baby autostole?

En babyautostol, der kan bæres over armen er typisk designet til børn fra nyfødte op til cirka 12 måneder eller op til en vis vægt, som angivet af producenten. En babyautostol, der står fast i bilen, kan bruges fra spæd til 3-4 års alderen.

Hvilke mærker er kendt for at producere pålidelige baby autostole?

Nogle populære mærker som BeSafe, Cybex, Britax-Römer og Axkid er alle gode pålidelige mærker, som laver gode sikre autostole.

Hvordan sikrer man, at barnet sidder korrekt i autostolen?

Det er vigtigt at kontrollere, at selen er strammet ordentligt og at barnet sidder i den korrekte position med ryggen mod autostolens ryglæn. Det er derfor også vigtigt at dit barn ikke sidder med overtøj på i autostolen, da selen umuligt kan komme helt ind til barnet pga en fluffy vinterjakke.

Hvor ofte skal man kontrollere og justere autostolen for at sikre, at den fortsat passer til barnet?

Det anbefales at man regelmæssigt kontrollerer og justerer autostolen for at sikre, at den fortsat passer korrekt til barnet i takt med dets vækst. Måske gøre det til vane en gang om måneden.

Måske du også vil læse