DE BEDSTE HØJSTOLE

Alle anmeldelser er baseret på vores egne tests og skrevet fra hjertet. Ingen betalte anmeldelser, men siden finansieres gennem links i artiklen. Vi sætter derfor stor pris på, når du handler gennem vores links og dermed støtter vores arbejde

En højstol er et absolut must have i et hjem med små børn. Du kan herunder læse test og anmeldelser af 4 forskellige højstole. Højstolene er vurderet udefra sikkerhed, design, anvendelighed og pris. Efter anmeldelserne kan du læse mere om højstole, mine erfaringer og anbefalinger.

højstol
højstol

Testvinder – kvalitet, sikkerhed og æstetik

NOMI BY EVOMOVE

Man må sige designeren, Peter Oppsvik, har fat i den lange ende. Først designer han Trip Trip® stolen, som hos mange er synonym for højstol og derefter kreere han Nomi stolen, som oser af gennemtænkt design og æstetik.

Nomi højstolen vejer ikke ret meget, er nem at samle og justere uden brug af værktøj, er nem at rengøre, kan ikke vælte med dit barn og passer designmæssigt ind i de fleste hjem.

Derudover kan man tilkøbe både babystol, babyindsats og bord, som gør Nomi højstolen brugbar helt fra spæd. Babystolen kan nemlig ligges næsten fladt og baby ligger blødt og godt i stolen fra spæd, hvor nakken ikke er helt stabil endnu.  

3 ud af 4 børn herhjemme har valgt en Nomi – den er en klar testvinder og får den varmeste anbefaling.

Fordele:
 • Let stol, som barnet selv kan flytte rundt på
 • Sikker stol – “foden” er lavet som et kryds med hjul på den bagerste del, der forhindret stolen i at kunne vælte
 • Blød babystol til at støtte en lille nyfødt
 • Flot design som kan sammensættes i mange forskellige kombinationer
 • Super nem at samle og justere uden værktøj
 • Meget rengøringsvenlige flader
 • Kan følge barnet og selv bruges af voksne – kan bære 150 kg
 • Gennemtænkt fodstøtter, som er formet så barnets fødder stimuleres og derved nemmere kan finde ro på stolen
 • Kvalitetsstol, der holder en flot gensalgsværdi
Ulemper:
 • Riller på stellet, som kan være svært at gære ordentligt rent
 • Lidt store “fødder”, som man nemt kommer til at sparke fødderne ind i
 • Lidt dyr højstol, når alt udstyr er tilkøbt

Se de bedste priser på Nomi højstolen her:

trip trap stol

En sikker anden plads – en robust klassiker

TRIP TRAP® BY STOKKE

Trip Trap® stolen er for mange synonym med højstol og den klassiske stol har i mange år været en del af mange hjem. Stolen er robust og har en god siddeflade. Babystol og babyindsats kan tilkøbes stolen, så baby kan være med ved bordet fra som nyfødt. Babystolen kan ligges ned, hvis du er opmærksom på at købe den nyeste udgave (ældre model har ikke den funktion).

Trip Trap® er en virkelig god højstol, som kan følge barnet igennem mange år. Vær dog opmærksom på at købe den nyeste model, så du sikre at babyindsatsen passer til og sikkerheden bevares. De gamle modeller kun med strop bør undgåes i forhold til barnets sikkerhed.

Trip Trap® højstolen kan helt klart anbefales – en god fremtidssikker højstol, som dit barn vil elske i mange år.

Fordele:
 • Pæn og stabil højstol
 • Babyindsats kan tilkøbes så en sele ikke behøves og baby sidder mere stabilt
 • Babystol kan tilkøbes og kan bruges selvom baby ikke kan sidde selv endnu
 • Kan følge barnet, da stolen kan bruges til max 110 kg
 • Højstolens “fødder” fylder ikke så meget
 • God bred siddeflade, som især mit ældste barn sætter pris på
 • Gode kvalitetsmaterialer – Enten naturlig egetræ eller bøgetræ med mulighed for at vælge flere forskellige farver
Ulemper:
 • Lidt besværlig at samle og kræver værktøj også til justeringer
 • Lidt tung
 • Kan have tendens til at vælte fremover, hvis et større barn stiller sig foran på stolen

Se de bedste priser på Trip Trap højstolen her:

højstol

En budgetvenlig stol

BABYDAN HØJSTOL

Danstolen fra Babydan er robust stol med øje for sikkerhed og gode detaljer. Højstolen har en god siddeflade og benene er konstrueret så barnet ikke kan vælte forover på stolen. Danstolen kan bruges fra barnet selv kan sidde. Barnet altid skal spændes fast med selen, så man ikke risikerer at barnet glider ned under bøjlen og sidde fast med hovedet. Det er en ulempe, da det ofte skaber konflikt at få små børn i en sele. Danstolen fra Babydan er et rigtig godt og prisvenligt bud. Du bør dog have for øje at stolen kun kan bruges til ca. 3 år (15 kg).

Fordele:

# Budgetvenlig og stabil højstol

# Pænt og klassisk design

Ulemper:

# Barnet skal have sele på, hvilket kan skabe en unødvendigt konflikt. Der mangler en babyindsats

# Ingen babyindsats, så baby sidder med rigtig meget plads omkring sig og glider nemt rundt på stolen

# Lidt besværlig at samle og kræver værktøj også til justeringer

# Højstolen har mange huller til højdejustering, hvilket som sådan er fint, men de samler også meget nemt madrester

# Kan ikke bruges fra spæd -ingen babystol

# Kan kun bruges til ca. 3 år (max. 15 kg)

Se de bedste priser her:

højstol
højstol

Kongestolen

MAXI COSI HØJSTOL

Maxi Cosi har med højstolen, Minla, skabt lidt af en kongetrone. Baby sidder super blødt og behageligt og kan nemt være med fra helt spæd, da ryglænet kan ligges næsten helt ned. Baby spændes fast med sele og kan derfor komme helt ind til bordet. Der medfølger også et rengøringsvenligt bord, som med fordel kan monteres på stolen. Den største ulempe ved denne højstol er dog størrelsen. Den fylder ret meget, så vær opmærksom på om deres spiseplads har plads til den.

# Blød og behagelig for baby at sidde i

# Både mulighed for at sidde helt ind til bordet eller påmonterer bord på stolen

# Ryglænet kan ligges helt ned og stolen kan bruges fra spæd

# Nem at samle og kan nemt klappes sammen og stilles til siden

# Vaskbart materiale og rengøringsvenlige flader

Ulemper:

# Meget stor

# Stolen kan laves om til skammel til større børn, men ingen af mine børn synes det var en god stol at sidde på

Ægte tests og ærlige anmeldelser

Ovenstående højstolene er vurderet udefra sikkerhed, design, anvendelighed og pris. Vores anmeldelser er baseret på vores egne tests gennem flere år. Vi er ikke betalt for at skrive eller fremhæve nogle bestemte produkter, men vi tjener en kommision, hvis du klikker på et af vores links inden køb. Dermed støtte du vores arbejde med flere tests og anmeldelser. Vi håber du finder din favorit højstol.

Støt endeligt vores arbejde ogkøb igennem et af vores favorit forhandlere her eller ved links i anmeldelserne.

Vil du læse om alle must haves og nice to have, når man venter baby, så læs: : Tjekliste til baby – den ultimative baby shopping guide

Måske du også vil læse…

FAQ & ANBEFALINGER TIL HØJSTOLE

Hvornår må de sidde i en højstol?

En højstol er et absolut must have i et hjem med små børn. Når barnet kan sidde selv, må de sidde i en højstol. Inden da kan de ligge i en babyindsats, som kan tilkøbes nogle højstole.
Fra spæd eller når de små kan begynde at sidde selv og så småt begynder med fast føde til de ikke længere selv ønsker at sidde på højstol, er en højstol en af dine bedste investeringer. Mine børn, der alle er under 7 år, sidder alle på højstole og har ikke interesse i at ændre på det.

Hvad er en højstol?

En højstol giver barnet overblik og mulighed for at være med. Og helt primært giver en højstol barnet et godt sted at sidde ved måltider og andre gøremål ved bordet. Se det som en langsigtet investering og spar ikke her, da pengene er givet godt ud for god kvalitet og høj sikkerhed. Og lige præcis sikkerhed skal du have for øje, når du køber babyudstyr som en højstol.

Hvilken højstol skal jeg vælge?

Min klare anbefaling er at købe en højstol, der har en babyindsats, som Trip Trap® og Nomi by Evomove, så baby ikke har mulighed for at glide ned gennem hullerne ved benene og sidde fast med hovedet. Med en babyindsats kan du også undvære en sele på dit barn, hvilket der er mange børn, der foretrækker at være foruden. Jeg skal dog hertil tilføje at et barn aldrig bør sidde i en højstol uden opsyn. 
En anden sikkerhedsfaktor er fodstøtten, køb altid en højstol med forstøtte, så barnet selv kan stå fra og hjælpe sig selv, hvis der skulle komme noget galt i halsen.
Min anbefaling er at give lidt ekstra for en god højstol og spare et andet sted. Højstolene fra Trip Trap® og Nomi by Evomove følger barnet hele barndommen og kan med tilkøb bruges fra spæd. Det er kvalitetsstole som begge kan passe ind i de fleste hjem.
Ovenstående højstolene er vurderet udefra sikkerhed, design, anvendelighed og pris. Håber du finder din favorit højstol.

Hvor længe sidder et barn i højstol?

Fra spæd eller når de små kan begynde at sidde selv indtil de ikke længere selv ønsker at bruge højstolen. Mine børn under 7 år, sidder alle på højstole og har ikke interesse i at ændre på det. Men min ældste på snart 9 år vil gerne sidde på en voksenstol nu. Højstolene som Nomi og Trip Trap er lavet til at bære store børn også – faktisk også voksne. Så det er kun barnet, der sætte grænsen for hvor længe en højstol er interessant at sidde på.

Hvor længe må baby sidde i højstolen?

Indtil baby kan sidde selv uden støtte, bør du bruge babystolen fra enten Trip Trap eller Nomi. Der kan baby ligge fladt ned og der er derfor ingen begrænsning på hvor længe baby må ligge der i forhold til den lille krop.