REJSEKLAPVOGN

Alle anmeldelser er baseret på vores egne tests og skrevet fra hjertet. Ingen betalte anmeldelser, men siden finansieres gennem links i artiklen. Vi sætter derfor stor pris på, når du handler gennem vores links og dermed støtter vores arbejde

En rejseklapvogn er en klapvogn, der nemt kan foldes sammen til mindst mulig størrelsen og derfor nem at have med på ferie – også i flyveren. Du kan som regel medbringe en klapvogn gratis, når du skal ud og flyve, men tjek selvfølgelig inden afrejse. En rejseklapvogn kan ved de fleste flyselskaber tjekkes ind som håndbagage. Så kan klapvognen bruges gennem lufthavnen og helt op til indstigning i flyet. En rejseklapvogn er let og mere simpelt opbygget end en almindelig klapvogn, men stadigt langt mere robuste og anvendelige end de helt små paraplyklapvogne.

Vi har testet forskellige rejseklapvogne og herunder finder du anmeldelser af de bedste på markedet. Hver rejseklapvogn er vurderet på funktion, kvalitet, design og pris. Læs om dem alle herunder – håber du finder inspiration til dit køb.

Top 5 bedste rejseklapvogn:

  1. Babyjogger City Tour 2 – Testvinder – Bedste rejseklapvogn
  2. Babyzen Yoyo – Bedste kombivogn, som også kan bruges som rejseklapvogn
  3. Cybex Libelle – Bedst til prisen
  4. Babyjogger Mini GT2 – Bedste valg på den lange bane (mest værdi for pengene) – God allround klapvogn
  5. Beemo Urban – Bedste budgetvalg
rejseklapvogn

Testvinder – Klart bedste rejseklapvogn på markedet – også efter ferien

BABY JOGGER CITY TOUR 2

Okay, det er en lækker rejsemakker. City Tour 2 fra Babyjogger er super nemt at samle, folde ud og slå sammen igen. Den vejer ikun 6,5 kg og kan foldes sammen, så den kan passe i den medfølgende skuldertaske. Størrelsen sammenklappet (56x50x23 cm) passer som håndbagage hos de fleste flyselskaber (tjek lige selv inden afgang), og kan derfor bruges hele vejen gennem lufthavnen. Jeg ville ønske at jeg havde kendt til Babyjogger City Tour 2, da vi rejste til USA og stod i kilometer lang visum kø efter landing med 3 små børn 🙂

En anden kæmpe fordel ved City Tour 2 er at ryglænet kan ligges fladt ned og dermed kan bruges til lur. De større børn ligger super fint ned. For de helt små passer de bløde babylifte fra fx. Najell eller Filibabba perfekt ind i vognen – kan helt klart anbefales, hvis du skal rejse med baby under 7-8 mdr. Og netop fordi liften fra Najell passer så fint i denne klapvogn, er City Tour 2 også helt genial, hvis du bor i storbyen og mangler en klapvogn, der ikke fylder så meget i lejligheden og er nem at komme rundt med over alt.

Helt klart fem stjerner herfra.

Hvis du skal på en mere aktiv ferie i mere udfordrenden terræn, vil jeg anbefale at vælge en City Mini GT eller City Elite 2 fra Babyjogger i stedet, hvor du får lidt større dæk og lidt mere robust opbygning. De kan dog ikke gå som håndbagage, men sagtens tjekkes ind som alm. bagage. Nogle flyselskaber tillader også at større klapvogne som disse tages med helt op til flyet og sættes i flyet derfra. Det oplevede vi altid at vi kunne i USA, men tjek med dit rejseselskab.

Vejl. pris: 2.999 kr 

Køb billigst hos Jollyroom! – Tjek dagens skarpeste pris her!

Køb billigt hos Jollyroom eller se de bedste priser her:
rejseklapvogn

Bedst til prisen

CYBEX LIBELLE

Cybex Libelle er testens letteste klapvogn med sine 5,9 kg. Den lave vægt til trods sætter dog ikke begrænsninger for styrken. Libelle er stadigt godkendt til 22 kg (ca. 3-4 år) Libelle er super kompakt og måler kun 32x20x48 cm sammeklappet.

Til forskel fra Yoyo+ og City tour 2 kan Libelle ikke ligges fladt ned og kan ikke kombineres med lifte. Kvaliteten er god og affjedringen er overraskende god selvom det er små cityhjul.

Libelle er bestemt en rigtig god rejseklapvogn, der fylder meget lidt. Så hvis det udelukkende er til rejsebrug og små ture i bylivet, er Libelle det rette valg for jer.

Køb billigt hos Jollyroom eller se de bedste priser på Libelle her:


Klart bedste valg på den lange bane & bedste valg til den aktive ferie

BABY JOGGER CITY MINI GT2

Baby Jogger City Elite 2 og City Mini GT2 er mere almindelig klapvogne end rejseklapvogne. De fylder mere sammenfoldet og skal derfor checkes in som ekstra bagage i lufthavene. Denne klapvogn går altså ikke som håndbagage.

Grunden til at jeg alligevel har dem med her er at de udgør en fantastisk rejsemakker på ferie med børn. Vi havde selv City Elite 2 med når vi rejste rundt i USA, men hvis jeg skulle vælge i dag, havde jeg nok taget City Mini GT2 med i stedet.

Barnet ligger fantastisk i netop disse vogne og så er de super nemme at folde sammen. Baby Jogger City Mini GT 2 har blot lidt mindre hjul og fylder lidt mindre en City Elite 2, men helt samme komfort for dit barn.

Baby Jogger City Mini GT 2 har større og mere terrængående hjul end Baby Jogger City tour 2, hvorfor jeg også vil anbefale denne til mere aktive ferier eller længerevarende ophold, som vores USA eventyr.

Fem stjerner som klapvogn og fire stjerner som rejseklapvogn, de den ikke kan gå som håndbagage.

Baby Jogger laver helt igennem fantastiske klapvogne – City Mini GT er ingen undtagelse – kan helt klart anbefales.

Køb altid billigst hos Jollyroom – Tjek dagens skapeste pris her !

Køb billigt hos Jollyroom eller se de bedste priser på Baby Jogger City Mini GT2 her:
rejse klapvogn

Bedste budgetvalg af rejse klapvogn

Graco EeZefold

Graco EeZefold klapvognen er et helt genialt og prisvenligt køb.

Den kan nemt klappes sammen med en hånd og fylder ikke ret meget. Et stort plus er at ryglænet kan ligges næsten fladt ned, så den er super anvendelig til lur på ferien. Klapvognen minder på mange områder meget om Baby Jogger City Tour 2, men er blot lidt billigere.

Graco EeZefold klapvognen kan ikke købes i Danmark, men skal bestilles på Amazon. Det er dog intet problem. De leverer hurtigt og skulle der blive reklamation håndteres det rigtig nemt gennem Amazon.

Du får en virkelig fin klapvogn for en meget fornuftig pris. Et godt valg til både ferie og hverdag.

Køb trygt og billigt på Amazon.de:

bedste rejseklapvogn

Super god rejseklapvogn 

JOOLZ AER+

Joolz Aer+ er en virkelig god rejseklapvogn. Den minder på mange områder om City Tour 2 fra City Elite. Den vejer kun 6 kg og kan nemt klappes sammen og foldes ud på et kort øjeblik. Der er god ventilation i klapvognen og derfor behagelig for barnet – også på ekstra varme dage.

Vær OBS på at vælge Aer+ modellen, da den er den nye opdaterede version, hvor ryglænet kan ligges helt ned i soveposition.

Joolz Aer+ er super velegnet til flyrejser, da den passer i kabinen som håndbagage. Det er affjedring på alle hjul og er derfor også god på små ture under ferien. Hvis længere og terrængående ture er planen for ferie, vil vi anbefale Baby Jogger Mini GT2 i stedet, der har større og kraftigere dæk.

Joolz Aer+ kan bruges op til 22 kg og kan kombineres med liggedel, så stellet kan bruges som kombivogn til baby fra spæd.

Bestemt en virkelig god rejsevenlig klapvogn.

Vejl. pris fra: 3.299kr

bedste rejseklapvogn

Vendbar rejseklapvogn 

CYBEX EEZY TWIST +

Cybex Eezy Twist + er en super fin rejseklapvogn. Ligesom Baby Jogger City Mini GT 2 er den dog for stor sammenklappet til at have med som håndbagage og skal derfor checkes ind.

Cybex Eezy Twist + er dog stadigt en lækker rejsemakker, da du får en vogn, der kører rigtig godt også på ujævnt terræn. Plus betyder større og mere terrængående hjul end uden +.

En stor fordel ved Eezy Twist er det vendbare sæde – helt genialt til storbyferie, så man kan være i kontakt med sit barn under oplevelser rundt med vognen. Barnet sidder dejlig ret op i klapvognen og har god mulighed for at følge med i hvad der sker omkring. Dette er et stort plus i forhold til Babyjogger klapvognene, hvor barnet sidder en smule mere tilbagelænet.

Ryglænet kan ligges helt ned, så der også er god mulighed for en ordentlig lur på ferien.

Nem sammenklappelig og kan holde til ca 22 kg. Bestemt også en rigtig god rejsevenlig klapvogn.

bedste rejseklapvogn

En rejseklapvogn med kombivogns funktioner

BABYZEN YOYO+

Babyzen yoyo+ er en super lækker rejseklapvogn der kun vejer 6 kg og kan nemt bæres over skulderen i den medfølgende skulderstrop.

Klapvognen kan klappes sammen, så den fylder super lidt  (52 x 44 x 18 cm). Derfor kan den hos de fleste flyselskaber komme med som håndbagage (56 x 45 x 25 cm). Tjek dog altid inden afrejse.

Der er god affjedring i vognen og styret er lækker blød at holde ved. Yoyo+ er godkendt til 23 kg (ca 3 år) og kan bruges fra 6 mdr.

Hvis du ønsker at bruge klapvognen fra spæd, kan kan tilkøbe en liggedel, så klapvognen pludselig er en kombivogn. Stel og sæde købes for sig og giver mulighed for at sammensætte klapvognen i lige præcis de farver man ønsker sig.

Babyzen yoyo+ kan ikke ligges helt fladt ned som City tour 2, men næsten. I hvert fald nok til at barnet kan sove en rigtig god lur i den og også nok til at have babyliften fra Najell stående i den. Et andet stort plus ved Babyzen er at stellet kan bruges til at klikke forskellige mærker at babyautostole på, så du ikke skal flytte baby fra autostolen, men blot klikke stolen fast på stellet og køre med den.

Super smart klapvogn/kombivogn både til rejse og hverdag.

Vejl. pris fra: 2999 kr

Køb trygt og billigst på Amazon.de:

Køb billigst i Danmark på magasin.dk:

Se også et udvalg af Babyzen klapvogn her:

bedste rejseklapvogn

Yderst budgetvenlig og fin klapvogn

BEEMO URBAN

Beemo Urban klapvognen er igen ikke en decideret rejseklapvogn, men er mere som Baby Jogger City Mini GT2, der skal tjekkes ind sammen med bagagen.

Klapvognen her er mere terrængående pga af de større og kraftigere hjul. Hvis man tager prisen i betragtning, synes jeg virkeligt at man få meget for pengene i denne klapvogn fra Beemo. Og netop prisen gør at man måske er knap så øm overfor at tjekke den ind sammen med kufferterne.

I Beemo Urban kan baby ligger næsten fladt ned og man kan med fordel stille en blød lift i vognen.

Du får bestemt meget for pengene og Beemo Urban er helt sikkert et fint valg til både ferie og hverdag.

Vejl. pris fra: 799 kr

Ofte stillede spørgsmål om rejseklapvogne

Hvad er en rejseklapvogn?

En rejseklapvogn er en klapvogn, der nemt kan foldes sammen til mindst mulig størrelsen og derfor nem at have med på ferie – også i flyveren. Du kan som regel medbringe en klapvogn gratis, når du skal ud og flyve, men tjek selvfølgelig inden afrejse.
Du kan vælge at pakke din almindelige klapvogn i en beskyttende transporttaske. Du kan også købe en rejseklapvogn, som ved de fleste flyselskaber kan tjekkes ind som håndbagage og derved kan bruges gennem lufthavnen og helt op til indstigning i flyet.
En rejseklapvogn er let og mere simpelt opbygget end en almindelig klapvogn, men stadigt langt mere robuste og anvendelige end de helt små paraplyklapvogne.

Hvilken rejseklapvogn skal man købe?

Jeg håber at du har fundet inspiration i mine anmeldelser og fundet din nye favorit rejseklapvogn. 
Den bedste rejseklapvogn er helt klart Babyjogger City tour 2 eller Babyzen yoyo+.
Til mere aktive ferie, vil jeg anbefale at checke klapvognen ind og medbringe en større klapvogn. Gå efter en model, der er fylder mindst muligt sammenklappet – her vil jeg anbefale Babyjogger Mini GT 2, som bare er en mega god klapvogn – også til hverdagsbrug.
Læs også den komplette pakkeliste til ferie med børn.

Hvordan adskiller en rejseklapvogn sig fra en almindelig klapvogn?

En rejseklapvogn er designet med fokus på portabilitet og letvægt. Den er ofte mere kompakt og kan nemt foldes sammen, hvilket gør den ideel til rejser og on-the-go forældre, mens en almindelig klapvogn er mere robust og egnet til daglig brug.

Kan jeg tage en rejseklapvogn med på flyet?

Ja, de fleste rejseklapvogne er godkendt til at medbringe ombord på fly. Det er vigtigt at tjekke flyselskabets specifikationer og retningslinjer for klapvogne og eventuelt informere personalet om dine rejseplaner ved check-in.

Hvordan foldes en rejseklapvogn sammen?

Foldningen af en rejseklapvogn varierer afhængigt af modellen, men de fleste har en simpel foldemekanisme. Det indebærer normalt at løfte en eller to håndtag, trykke på en knap eller trække i en stang, hvilket gør det hurtigt og nemt at folde sammen. Og mange rejseklapvogne kan endda foldes ud eller sammen med blot en hånd.

Er komforten god i en rejseklapvogn?

Mange rejseklapvogne er designet med komfort i tankerne. Mange har polstrede sæder, justerbare ryglæn og affjedringssystemer for at sikre, at barnet har en behagelig rejseoplevelse, selvom vognen er let og bærbar.

Kan en rejseklapvogn bruges som daglig klapvogn?

Ja, mange forældre bruger en rejseklapvogn som deres daglige klapvogn på grund af dens lette vægt og portabilitet. Det er dog vigtigt at vælge en model, der passer til dine daglige behov og terræn.

Er der nogen aldersbegrænsninger for brug af rejseklapvogne?

Rejseklapvogne er generelt velegnede til babyer og småbørn op til omkring 3-4 år, afhængigt af den specifikke model og vægtkapacitet. Det er vigtigt at tjekke producentens anbefalinger for den specifikke klapvogn.

Hvad skal jeg kigge efter, når jeg vælger en rejseklapvogn?

Når du vælger en rejseklapvogn, bør du overveje om det er vigtigt for dig at ryglænet skal kunne ligges helt ned, hvad klapvognen må veje, om klapvognen nemt kan foldes, komforten og opbygningen generelt. Derudover bør du gøre op med dig selv om klapvognen også skal kunne bruges til hverdagsbrug og om det er vigtigt for dig at klapvognen kan medtages som håndbagage eller ej. Hvis alm indtjekning er fint, vil vi anbefale en Babyjogger City Mini GT, da den er mere robust og bedre kan bruges til almindelig hverdagsbrug. Hvis klapvognen skal kunne tjekkes ind som håndbagage, så kan vi varmt anbefale Babyjogger City Tour eller BabyZen Yoyo.

Kan jeg bruge en rejseklapvogn til jogging?

De fleste rejseklapvogne er ikke designet til jogging på grund af deres lette konstruktion. Hvis du er interesseret i en joggingklapvogn, bør du vælge en specifik model, der er designet til at håndtere den øgede belastning og bevægelse. Vi anbefaler en klapvogn designet til jogging i stedet.

Er der specielle regler for at medbringe en rejseklapvogn på offentlig transport?

Offentlige transportmidler som busser og tog har ofte specifikke retningslinjer for medtagelse af klapvogne. De fleste rejseklapvogne opfylder disse krav, men det er altid godt at dobbelttjekke og informere personalet.

Kan jeg bruge en rejseklapvogn som en klapvogn til tvillinger?

Du kan sagtens rejse med en dobbeltklapvogn, som fx. Babyjogger, men den kan ikke tjekkes ind som håndbagage pgs størrelsen. Den kan dog sagtens tjekkes ind som alm bagage. Hvis du vil have klapvogne med som håndbagage, bør du købe to rejseklapvogne i stedet.

Måske du også vil læse