AMMEPUDE

Alle anmeldelser er baseret pรฅ vores egne tests og skrevet fra hjertet. Ingen betalte anmeldelser, men siden finansieres gennem links i artiklen. Vi sรฆtter derfor stor pris pรฅ, nรฅr du handler gennem vores links og dermed stรธtter vores arbejde

En ammepude er designet til at give dig stรธtte mens du ammer, sรฅ du bedre kan slappe af i skuldrene og resten af kroppen, som fรฅr mรฆlken til at lรธbe bedre.

Jeg har testet 9 forskellige ammepuder og opdelt dem i nedenstรฅende tre typer:

Lรฆs mine anbefalinger om ammepuder efter anmeldelserne

Ammepude med bindebรฅnd

En ammepude med bindebรฅnd har lidt form som et U, er formbare, men sidder alligevel fast om kroppen pรฅ grund af bindebรฅndet og giver en rigtig god stรธtte. En klar favorit ammepudetype.

ammepude

BEDST I TEST

THAT’S MINE AMMEPUDE

Ammepude fra That’s mine en klart favorit i denne test – en virkelig gennemtรฆnkt ammepude med flere funktioner. Puden er lavet af รธkologisk bomuld og fyldt med antibakterielle krรธyerkugler (flammingokugler uden skadelig kemi). Kuglerne gรธr puden nem at forme under barnet og giver en god stรธtte til dig under amning. Ammepuden er super smart, fordi den kan bindes fast om dig, sรฅ den ikke glider rundt.

Derudover kan ammepuden bรฅde bruges pรฅ legetรฆppet som “stol” og rygtrรฆner for baby. Jeg synes personligt denne pude er alle pengene vรฆrd – den sidder super godt, giver en god stรธtte og har flere funktioner til babys udvikling.

Jeg kan anbefale dig at kรธbe den mens du er gravid. Den er super god som gravitetssovepude til aflastning af ryggen og bรฆkken.

Se de bedste priser pรฅ ammepuden fra That’s Mine her:

Luksusvalget

FILIBABBA AMMEPUDE

Ammepude fra Filibabba er en ny model pรฅ markedet. Den ligger sig lidt op ad That’s Mine ammepuden, men er lidt nemmere at bruge som graviditetspude ogsรฅ. Ammepuden er lavet af 100 % รธkologisk bomuldsmusselin og fyldt med antibakterielle krรธyerkugler (flammingokugler uden skadelig kemi). Kuglerne gรธr puden nem at forme under barnet og giver en god stรธtte til dig under amning. Ammepuden, Juno, har flere funktioner, da den bรฅde kan bruges som ammepude og graviditetspude. Derudover kan den ogsรฅ bruges som baby”stol”/rede, nรฅr enderne bindes sammen.

Juno ammepuden kan desuden bruges som rygtrรฆner for baby. Jeg synes personligt denne pude er alle pengene vรฆrd – den giver en god stรธtte, er lavet i lรฆkre materialer og har flere funktioner til babys udvikling.

Kรธb Juno puden mens du er gravid, sรฅ du fรฅr mest muligt ud af den. Den er ogsรฅ rigtig god som gravitetssovepude til aflastning af ryggen og bรฆkken.

Se de bedste priser pรฅ ammepuden fra FILIBABBA her:
BB HUGme ammepude

En meget flot anden plads – Overraskende god!

BBHUGME AMMEPUDE

Jeg mรฅ sige, at jeg blev meget overrasket i denne test – BBHugme ammepuden er helt genial. Den giver en fantastisk stรธtte og baby ligger sรฅ godt under amningen. Bindefunktionen gรธr en kรฆmpe forskel, da den giver dig mulighed for at slappe helt af i skuldre og arme, da man ikke skal bruge krรฆfter pรฅ at holde pude og baby pรฅ plads.

BBHUGME ammepuden er formet som en lang pรธlse og findes i to stรธrrelser. Den mindste er kun tiltรฆnkt som ammepude, hvor den stรธrste er en kombineret graviditets- og ammepude. Begge puder er fyldt med de smรฅ antibakterielle krรธyerkugler, som gรธr puderne blรธde men formbare.

Der medfรธlger nogle ringe til puderne, som man kan sรฆtte for enderne til justering af pudens hรฅrdhed – super smart detalje, sรฅ pudens fasthed ikke forsvinder i brug. Derudover kan enderne bindes om ryggen, sรฅ puden sidder godt fast om kroppen og giver en overraskende god stรธtte. Puderne er Oeko-tex certificeret og alt er nemt at vaske.

Jeg ville helt klart kรธbe denne lรฆkre ammepude igen. Kan varmt anbefales.

Den store udgave er desuden ogsรฅ genial som graviditetspude, da den er sรฅ blรธd og formbar.

En klar anbefaling til BBHugme.

Se de bedste priser her:

U FORMET AMMEPUDE

En U formet ammepude er lidt stรธrre og tyk hele vejen rundt  – lidt som en badering. Den kan virke lidt klodset, men tag ikke fejl af dens egenskaber. Den giver rigtig god stรธtte og er ofte den mest anbefalede blandt jordemรธdre.

Doomoo ammepude

BEDST TIL PRISEN

DOOMOO

Ammepuden fra Doomoo er virkelig lรฆkker. Den findes i to stรธrrelser, hvor den stรธrste ogsรฅ kan bruges som graviditetspude. Doomoo er formet som en badering, hvilket giver god stรธtte af ryg og lรฆnden og giver dig bedre mulighed for at slappe af i skuldrene under amning. Der er EPS kugler i puden, som bรฅde gรธr den blรธd men samtidigt fast. Fyldet er antibakterielt og uden farlig kemi.

Jeg synes Doomoos ammepude er en rigtig god ammepude, men jeg vil klart anbefale den store stรธrrelse, da den giver den bedste stรธtte. Hvis du ikke er sรฅ hรธj – under 1,60 cm, kan medium stรธrrelsen pรฅ puden dog vรฆre det rigtige valg.

En super god og forholdsvis prisvenlig ammepude, som ikke mindst kan bruges som stรธtte til baby, nรฅr den begynder at sidde op eller som trรฆning til at ligge pรฅ maven.

Se de bedste priser her:

V FORM/BOOMERANG AMMEPUDE

V formen – den velkendte boomerang agtige form, der er lidt smallere i enderne end pรฅ midten. Fyldet i disse puder kan vรฆre polyester fyld herunder Fossflakes fyld eller kapok-fyld. Flere danske mรฆrker laver smukke betrรฆk til Fossflake og kapok puden, hvilket gรธr den til en favorit blandt mange. Lรฆs mere om de 3 forskellige typer fyld herunder og fรฅ inspiration til smukke betrรฆk til de V formede puder nederst.

bedste ammepude

Allergivenlig favorit

KAPOK

Den 100% รธkologisk kapok fyldte ammepude er en nyere udvikling pรฅ markedet. Ammepuden er allergivenlig og kan vaskes igen og igen ved 60 grader uden at miste facon og egenskaber. 

Kapok er rigtig godt til bรธrn, da stรธvmider og bakterier kan ikke leve i det – puden kan derfor ogsรฅ gรฅ i arv til sรธskende uden bekymringer. Derudover har kapok en temperaturregulerende egenskab, der hjรฆlper dig og baby til en behagelig temperatur under hele amningen. Sidst men ikke mindst stรธtter du bรฆredygtig produktion ved kรธb af en kapokpude, da kapok kan hรธstes รฅr efter รฅr, uden at trรฆerne fรฆldes.

Kapok ammepuden kรธbes uden betrรฆk og du skal derfor huske at kรธbe det forudenved. Flere danske mรฆrker laver smukke betrรฆk til kapok og fossflakes puderne, hvilket gรธr dem til en favorit blandt mange. Se mine favoritter herunder.

SE DE BEDSTE PRISER Pร… KAPOK AMMEPUDER HER:

BEDSTE BUDGETVALG

FILIBABBA

Filibabba har lavet en polyester fyldt ammepude. Puden er betrukket med รธkologisk bomuld og ligger i den lidt mere budgetvenlige prisklasse. Det er klassisk ammepude, som er populรฆr blandt mange. Det er meget en smagssag, hvilken type ammepude man bedst kan lide at bruge.

Denne type er mere fast, stadig blรธd og lรฆkker for baby, men for nogen nemmere at “styre” end ammepuderne med Krรธyer kugler fyld.

Se de bedste priser pรฅ Filibabba ammepuden her:

Blรธd klassiker

FOSSFLAKES

Fossflakes fyld er polyester fyld, som er udviklet til at bevare volumen i brug og produceret efter Oeko-Tex standard, der gรธr det anvendeligt for allergikere.

Hvis du foretrรฆkker den boomerangformede puden som fossflakes og kapok puderne har, vil jeg klart anbefale kapok puden. De allergivenlige og temperaturregulerende egenskaber er et stort plus for Kapok.

Ammepuden med fossflakes fyld kรธbes som kapok puden uden betrรฆk og det skal derfor tilkรธbes. Der findes dog super mange smukke betrรฆk hertil, sรฅ det bliver kun svรฆrt at vรฆlge.

SE DE BEDSTE PRISER Pร… FOSSFLAKES HER:

Betrรฆk til Kapok og Fossflake ammepuder:

ammepude

En meget fast ammepude

ERGOBABY

Ergobaby ammepuden er lavet i fast skum og har en sรฆrlig form pรฅ puden, der gรธr, at babys hoved lรธftes en smule op og stรธtter baby i at drikke og fordรธje mรฆlken bedre. Ammepuden er udviklet med erfaringer fra mรธdre og eksperter og virker bestemt gennemtรฆnkt. Jeg synes dog puden er lidt hรฅrd. Derudover mangler jeg virkelig bindefunktionen omkring ryggen, sรฅ puden holdes fast til kroppen. Ergobaby er ikke vores favorit, men puden giver dog ok stรธtte til ryg og arme. Sรฅ hvis du er til en mere fast pude, sรฅ er denne ammepude, det helt rette valg.

Se de bedste priser her:
That's mine ammepude

Genial lille pude til det sensitive barn

THAT’S MINE COMFY ME

ON THE GO AMMEPUDE

Denne lille pude er egentlig ikke en traditionel ammepude, men jeg har valgt at tage den med alligevel. Den er bare super smart at have med til afskรฆrmning for baby, nรฅr man ikke lige er hjemme i trygge rammer.

Puden har et indbygget stykke stof, som gรธr det muligt at skรฆrme for bรฅde bryst og baby, nรฅr man skal amme pรฅ farten. Derudover er stoffet ogsรฅ en smart afskรฆrmning for solen, hvis du som jeg har fรฅet en sommerbaby.

Hvis du har et sensitivt barn kan stoffet ogsรฅ vรฆre en hjรฆlp til at skabe ro til sรธvnen.

SMUKKE AMMEPUDEBETRร†K TIL KAPOK OG FOSSFLAKE PUDERNE

Ofte stillede spรธrgsmรฅl om ammepuder

Hvad er en ammepude?

En ammepude er designet til at give dig stรธtte mens du ammer, sรฅ du bedre kan slappe af i skuldrene og resten af kroppen, som fรฅr mรฆlken til at lรธbe bedre. Nogle mรธdre ammer i lang tid eller mange gange i lรธbet af dagen og her er det ekstra vigtigt at skรฅne ryg, nakke og skuldre mest muligt. Det er vigtigt af ammepuden er forholdsvis fast, sรฅ fyldet ikke blot “forsvinder” under baby og dine arme. ย Samtidigt skal fyldet heller ikke vรฆre sรฅ fast, at det ikke kan formes lidt. Valget af ammepude kan vรฆre svรฆrt og er selvfรธlgelig ogsรฅ et spรธrgsmรฅl om smag og behag. Vi har her i testen fundet de ammepuder, som vi mener giver den bedste komfort og stรธtte. Vi hรฅber at overstรฅende anmeldelser kan hjรฆlpe dig lidt pรฅ vej i dit valg.ย 
Har du brug for andet til amningen kan du ogsรฅ lรฆse om ammebh’er og ammeindlรฆg.
Et andet lille tip, som virkelig kan anbefales mens du sidder og ammer og skal fรฅ kroppen til at slappe helt af. Prรธv lige at drรธmme med her. Sรฆt dig til rette i sofaen med ammepude, baby og evt. en kop kaffe og stik nu fรธdderne ned i et fodmassageapparat. Fodmassage sender kroppen signaler om at slappe af og den stille stund med dit barn, kan lige nyder lidt ekstra. Lรฆs om de bedste fodmassageapparater her.
Lรฆs ogsรฅ om kaffens positive pรฅvirkning pรฅ kroppen her.
God amning ๐Ÿ™‚

Hvad er en god ammepude?

Det er vigtigt af ammepuden er forholdsvis fast, sรฅ fyldet ikke blot “forsvinder” under baby og dine arme, men samtidigt skal fyldet heller ikke vรฆre sรฅ fast at det ikke kan formes lidt. Valget af ammepude kan vรฆre svรฆrt, men jeg hรฅber at overstรฅende anmeldelser kan hjรฆlpe dig lidt pรฅ vej i dit valg.ย 

Hvilken ammepude er bedst?

Jeg vil klart anbefale en formbar ammepude med bindebรฅnd. Den har lidt form som et U og sidder fast om kroppen pga bindebรฅndet. Netop denne type ammepude giver en rigtig god stรธtte.
Jeg vil helt klart anbefale ammepuden fra That’s Mine eller BBHugme.

Hvad gรธr en ammepude?

En ammepude er designet til at give dig stรธtte mens du ammer, sรฅ du bedre kan slappe af i skuldrene og resten af kroppen, som fรฅr mรฆlken til at lรธbe bedre. Nogle mรธdre ammer i lang tid eller mange gange i lรธbet af dagen og her er det ekstra vigtigt at skรฅne ryg, nakke og skuldre mest muligt.

Mรฅske du ogsรฅ vil lรฆse…